x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Oportuniștii n-au ce căuta lângă unioniști

Punctul pe Ei. Oportuniștii n-au ce căuta lângă unioniști

de Dan Dumitrescu    |    24 Oct 2016   •   15:17
Punctul pe Ei. Oportuniștii n-au ce căuta lângă unioniști

Unioniștii și naționaliștii au avut o sâmbătă lucrătoare în săptămâna trecută. Mitingul din Piața Victoriei și cântarea din Parcul Izvor ne-au fost recomandate ca manifestări ale adevăratului românism. Chemarea  bunei simțiri a fost însă parazitată, pe alocuri și în mod revoltător, de carieriști ai minciunii bine ticluite. Este de neiertat faptul că mulți, foarte mulți oameni de bună credință, au riscat să devină doar masă de manevră într-un scenariu pus de niște derbedei. Derbedei obișnuiți să-și cocoațe interesele meschine pe cârca unor români pentru care sinceritatea nu este marfă de tarabă.

Stimulentele culinare și cele cântăcioase n-au prea avut efectul pe care mizau impresarii manifestării din Parcul Izvor. Pe foame, în mod firesc, cârnații la grătar au furat la greu din publicul frumoaselor cântări. Dar cei care n-au reușit să puncteze deloc, nici măcar din postura de gazde, au fost PRUiștii. S-au mai gâdilat ei cu microfoanele televiziilor din dotare, însă fără urmă de succes. De aceea au decis să joace în deplasare, dedicând discursuri înflăcărate celor din Piața Victoriei, sperând că unioniști, că naționaliști, că e totuna și că din înfrățire, fie ea și mincinoasă, li se mai întremează procentul. Dar în Victoriei locurile rezervate ventuzelor erau deja ocupate. Mânia lui Sebastian Ghiță avea concurență acerbă în mânia lipiciosului Doru Mărieș. Fiindcă vechiul sediu ”21” s-a dus cu cârciumă cu tot. Și-atunci, în speranța a altceva, își mai dorea el niscaiva chiriași în Piața Universității. Disciplina uniformă a corturilor care așteptau flotanți la Arhitectură pare să nu fie străină de oferta mobiliară a lui Doru Mărieș. Tot pe-acolo, prin Victoriei, concura și Aurelian Pavelescu. Fiindcă s-a dus vremea când Băsescu nu mai putea trage apa deoarece avea cine s-o facă. S-a dus vremea când PMP-ul reprezenta lipeală promițătoare. Și de aceea Aurelian Pavelescu și-a transferat lipeala la Marian Munteanu. Dar mai testează el și alte pelicanoale.

Spuneam că recuzita politică a poluat cumva manifestarea adevăraților protestatari din Piața Victoriei. Dar, vorba aia, tot răul spre bine. Fiindcă astfel am avut ocazia să inventariem din cireada atârnătorilor. Și nu este vorba doar despre cei care au bifat prin prezență. Mitingul din Piața Victoriei i-a notat, indirect, și pe pitiți. S-a demonstrat că tehnocraților nu le place strada decât atunci e rost de fleică. Când e rost de scărmăneală, șobolanii nu părăsesc vizuina. C-așa sunt ei. Varză de import și-atât!

×