x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Viciile politicianismului ordinar parazitează și sportul

Punctul pe Ei. Viciile politicianismului ordinar parazitează și sportul

de Dan Dumitrescu    |    22 Aug 2016   •   14:29

România a făcut un turism de proastă calitate la Olimpiada de la Rio. Dar nu am să reproșez absolut nimic sportivilor noștri. Dimpotrivă, ei s-au comportat admirabil în condițiile în care au fost nevoiți să facă față unei duble concurențe. Afirmația are în vedere faptul că sportivii români au intrat în competiția sportivă cu handicapul de a fi fost aproape învinși, încă de-acasă, de niște împroprietăriți ai imposturii. De niște indivizi care, din postura de conducători, au parcat și în sport viciile unui politicianism ordinar.

Gimnastica a fost sportul care ne-a răsfățat existența decenii la rând. La Rio, nimic. Olimpiadă fără metal! Și, pentru ca mizeria să fie deplină, țațele au sărit la gâtul Cătălinei Ponor sau în capul lui Marian Drăgulescu. C-așa le trebuie acestor sportivi admirabili care au încercat și au reușit să facă performanță (chiar dacă n-au cucerit medalii) la vârsta la care alții sparg ciulini cu fundul. Apoi, ca să fim jigodii definitive, hai să le reproșăm lui Octavian Belu și Marianei Bitang că și-au concediat de bună voie competențele în materie de antrenorat. Hai să ignorăm faptul că cei doi au fost marginalizați în timp de niște lustruiți ai ceoserismului bine echipat. Sportiv și nu numai!

Au fost Marta și Bela Karolyi. Gimnastele antrenate de cei doi le surclasau pe rusoaice și cucereau medalii chiar dacă aveau de înfruntat arbitraje vămuite de Yuri Titov, președintele FIG. Cu toate acestea n-am avut nicio apăsare atunci când i-am împins către export pe Marta și Bela. În acest sens a lucrat cu hărnicie ”sursa” NELU. Sursa care turna la securitate că Bela Karolyi ”este un incult, un needucat, bătându-și joc de toate valorile culturale și spirituale, iar în societate se comportă sălbatic. E un carierist deoarece a căutat să obțină gloria personală, nicidecum gloria gimnasticii românești”. Am scăpat de soții Karolyi, am scăpat de securitate și de surse ascunse. Dar păstrăm în continuare obiceiul de a da la temelie celor de invidiat. Acum se lucrează pe față, turnătoriile fiind ambalate în creații literare prefațate de alți băieți silitori care lucrează în numele tatălui cel bun. Astfel am aflat că și severitatea cuplului Belu – Bitang ar trebui concediată. Iar acum ne plângem că suntem zero la gimnastică și nu ne explicăm de ce nu performează nici măcar lucrul manual. Păi, vă spun eu de ce. D-aia! Găsiți explicația pe blogul lui Tolontan, care a fost inspirat de această dată. Nu a scris el. A reprodus integral și necenzurat un text scremut de Octavian Morariu.

×