x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Puneţi la loc gonflabila Antenei3!

Puneţi la loc gonflabila Antenei3!

de Lucian Avramescu    |    29 Apr 2012   •   09:56

Exasperati de CNA si burdusiti cu amenzi, realizatorii Antenei 3 au ales drept inlocuitor la prestatia, tratata cu refuz, a politicienilor puterii, un manechin. N-am inteles daca femeia portocalie din plastic, langa care s-a nimerit sa stau, se cheama Nuti, Tuti sau Puti. Oricum, onomastica mult aratatului manechin, pe aici bate.

Ne acuzati ca nu-i invitam? Ii invitam, zic redactorii, dar stramba din nas. Asa ca le-am confectionat o marioneta. De altfel partidul e plin de marionete si nu-i nici-o insulta. Tuti, tacuta in faptura ei de celuloid, a avut sansa sa insulte portocaliu in toate dezbaterile, silentioasa cu talc si furand zilnic in varianta vie. Varianta masculina sau feminina (sunt si Nuti masculine in PDL), productiva si facatoare de averi.

Acum, prin trecerea in opozitie, imbranciti nu de persuasiunea negociatorilor USL, ci de furia populara, ma asteptam ca politicienii reprezentati de manechinul gonflabil sa nu se arate brusc si obraznic in ecranul Antenei 3, postul care a fost in toti acesti ani, cu toate riscurile si injuraturile, port-drapelul opozitiei si sansa de a vorbi public a amaratilor.

Azi, sambata, am umblat prin Bucuresti, m-am primenit spiritual intr-un muzeu si am bantuit, intre tanci, printr-un parc. N-am deschis televizorul decat mult dupa pranz, cand, intors acasa, am apasat telecomanda la postul unde, fara nici-o recompensa materiala (un dobitoc imi scrie ca ma umple de bani Voiculescu) imi exprim uneori un punct de vedere sau de auzire sau de simtire. Ce vad? In locul papusii se producea, tocmai de la Iasi, un pedelist obraznic, de-o rara impertinenta, pe nume Spanu.

E, inteleg, avocat si profesor, vorbeste apasat si se uita din ecran ca o cobra, impungandu-te cu o privire superior rece. Individul asta, la putere pana ieri, la putere si azi, fiindca ei sunt inca la numarat banii, da lectii, pune intrebari si se plange ca parintii lui au pensie mica.

Acest Spanu iese la bataie iar Antena 3, sa ma ierte confratii de acolo, se lasa paruita ca proasta. Unde? Chiar in sufrageria ei, unde scaunul lui Spanu, invitat de zeci de ori, a ramas liber, cu furculita vorbelor neutilizata. Spanu, grav ca un lup care ragaie dupa o masa lunga, ataca. Pune, ca un procuror, intrebari si pretinde ritos sa i se raspunda.

N-am cum, dar fiecarui pedelist care vrea sa se exprime la Antena 3 i-as pune pe scafarlie peruca gonflabilei si minijupa portocalie.

Cineva imi transmite anonim ca am sfeclit-o. Toti cei care am criticat puterea. Nu mai aveti ce scrie nenorocitilor! Avem. Inca n-am terminat cu ticalosii care au talharit. Apoi, in ceea ce ma priveste, voi fi cu ochii pe noua putere. Cei care ma citesc, stiu ca am fost, din 89 pana azi, in razboi cu puterea. Niciodata cu opozitia.

Puterea Basescu, cu care ma bat de ani, se clatina dar n-a murit. Puterea portocalie inseamna Basescu. Tartorul inca se infoaie ca un curcan. Dupa ce va cadea - si va cadea - voi fi cu arma scrisului spre pacatele, daca vor fi si sigur vor fi, ale puterii care se instaleaza. Dar e prea devreme sa lasi derbedeii care au jefuit aceasta tara sa iasa la televizor si sa pozeze in oropsiti. Cand? A doua zi dupa jaf.

×