x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Raed Arafat a tras România de sub picioarele lui Băsescu

Raed Arafat a tras România de sub picioarele lui Băsescu

de Adrian Cercelescu    |    13 Ian 2012   •   17:08

Presedintele Basescu a fost invins pentru prima data in cariera, pentru ca a comis o greseala majora: s-a prezentat in rolul de salvator al patriei in fata omului care a inventat super-Salvarea in Romania.

Traian Basescu a sarit pe doctorul Raed Arafat ca pe un adversar politic, incercand sa-l doboare dupa manualul propriu de lupta cu coruptul, cu ticalositul sau cu tonomatul. Doua lucruri nu i-au mers: 1) Doctorul Raed Arafat n-a facut nici un gest sa se lupte cu Traian Basescu, el luptand doar cu un proiect de lege. 2) Dupa cateva lovituri, presedintele obisnuit sa primeasca ovatii s-a trezit cu civili iesiti pe strada cu sloganul lansat de politisti la Cotroceni.

Surprinzatoarea iesire din amortire a romanilor nu se datoreaza faptului ca guvernul vrea sa mai ia/taie/nenoroceasca ceva. Populatia e prea obisnuita s-o incaseze, ca sa mai iasa pentru ea. Dar au facut-o pentru ca un om admirabil a fost batjocorit. Presedintele a subestimat uriasul capital de simpatie si incredere a Domnului SMURD.Rareori ni s-a intamplat sa ne transformam profesionistii in eroi; doctorul Raed Arafat e exceptia care da planuri peste cap.

Nu stiu cati oameni au citit proiectul legii de reformat Sanatatea, dar nici nu aveau de ce s-o faca, dintr-un motiv simplu: daca doctorul Raed Arafat a spus ca nu e in regula ce vor astia sa faca la Urgenta, inseamna ca asa e.

Cand doctorul Raed Arafat a fost practic gonit de la Sanatate, m-am gandit ca astia ar fi fost in stare afara sa-l dea afara si pe Henri Coanda de la Transporturi si sa-l zvarle pe Spiru Haret de la Educatie. Dupa care sa-i demaste – pe unul ca a furat piese si pe celalalt ca a ciordit din cornul copiilor. Apoi sa-si puna neamurile in locul lor.

P.S. La doua ore dupa prima infrangere a presedintelui, un grup de manifestanti se indreapta spre Cotroceni scandand "Demisia!"

×