x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Răzbunarea tablagiului corigent

Răzbunarea tablagiului corigent

de Dan Constantin    |    25 Mar 2010   •   00:00

Mă uitam şi mă minunam cât se poate suge dintr-un dosar livrat de DNA spre canalele frăţeşti media. Cazul Voicu a reuşit să ţină sus audienţele tv, iar transcripturile după vorbele aruncate spre urechile serviciilor sunt difuzate precum pe vremuri citatele din Ceauşescu. Ce s-a mai întâmplat în ţară în aceste zile? Păi... Voicu! Altceva? Mai nimic! Scandalul uriaş de la Buzău, declanşat de cadrele didactice furate la leafă de stat, a ajuns ştire secundară.

Au trecut neobservate scenele oribile surprinse de televiziuni pe treptele Inspectoratului Şcolar din Buzău. Oamenii de ordine îi pocneau pe dascălii care veniseră la negocieri cu şefii instituţiei. Ce ocazie pentru unii din mediocrii şi corigenţii şcolii! Le-au venit sub pulan profesorii de ieri, cei care îi chinuiau cu tabla înmulţirii, cu Pitagora şi cu nevertebratele!

Luaţi şi voi la cocoaşă notele mici pentru care am luat scatoalce de la părinţi! Jalnic! Când profesorii bătuţi la pachet nu reuşesc să devină subiect de dezbatere publică, de revoltă a autorităţilor, înseamnă că ţării i s-au blocat mecanismele gândirii logice. Mâine vom putea vedea cum aceiaşi mardeiaşi ai statului de... drept (?) îi vor ciomăgi pe maeştrii scenei care protestează faţă de legea lui Boc de eliminare a cumulului pensie-salariu. Mi se pare absolut firesc să-i pălmuim pe Ion Lucian şi pe Radu Beligan în public. Nu ne-am înroşit palmele aplaudându-i?

Să le dăm palmele înapoi! Avem câţiva băieţi zdraveni pe care îi trimite Olimpiodor Antonescu să-i rezolve pe supăraţi. Onoarea Guvernului trebuie păzită cu pumnul şi palma!
Cu gura nu mai pridideşte fosta ziaristă care-şi trimitea copilul să fure subiectele de Bac să-l apere pe Funeriu.

Sunt gândite acţiuni grosiere de manipulare care trebuie să acopere valul de proteste. Pentru declanşarea operaţiunii "Fum şi ceaţă" nu se precupeţeşte nimic. Inclusiv se fabrică alarme cu bombe. Episodul de la Aeroportul Timişoara a fost "programat" exact în ziua în care Cabinetul Boc îşi făcea numărul (şedinţa) la Iaşi. Profesorii au făcut şi ei un cor de bun venit şi mii de glasuri nu mai pridideau cu odele de preamărire a Legii educaţiei şi Legii salarizării unice.

Şi, mană cerească, exact atunci când televiziunile se aşezau pe tocat primirea "călduroasă" făcută Guvernului, apare dezechilibratul mintal care bagă ţara în alarmă. Două avioane (două) sunt în pericol, decolează şi interceptoarele Forţelor Aeriene care abia se mai ridică de la sol de bătrâne ce sunt. S-a dus la fund scandalul de la Iaşi, Boc a fost băgat sub preş, aşa cum fac nurorile "harnice" când le vine soacra în casă. Alarma cu bombă a fost bună şi în cazul Voicu - să-şi extragă băieţii urechile înfipte în pereţii de la Select, cârciuma unde se ascultă cel mai bine pulsul politicii româneşti.

Am o certitudine în cazul Voicu. Pentru mult timp, singurul efect al acestui dosar de siguranţă naţională va fi intrarea în declin a Selectului până când o altă clasă
politică îşi va face veacul prin cârciuma respectivă.

N.B. Securitatea tot la Select asculta. După ce a tot raportat, a căzut Ceauşescu. Se va repeta destinul locantei şi cu regimul cel mai "ascultător" din istoria României?

×
Subiecte în articol: editorial