x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Răzvan Lucescu beneficiază de prezumţia reuşitei

Răzvan Lucescu beneficiază de prezumţia reuşitei

de Dan Dumitrescu    |    04 Iun 2009   •   00:00

Răzvan Lucescu se pregăteşte să primească botezul naţionalei. Vârsta l-a înfăşat degrabă pentru acest eveniment. E de bine. Dar este şi dificil.



Pentru că circumstanţa vârstei nu generează graţieri. Dimpotrivă, te încarcă astfel cu povara unor ambiţii pe care anii nu au avut timp să le cuminţească. Îl simt tensionat pe Răzvan. Emoţiile aparţin bunei simţiri. Numai că ele încarcă în plus atunci când sunt trăite numai pe cont propriu, când generează frământări în spatele unei aparente detaşări. Dar nu mai e mult. Meciul cu Lituania îi va crea deja trecut lui Răzvan Lucescu la echipa naţională şi lucrurile se vor aşeza cuminţi într-o firească ordine de zi.

Prima responsabilitate pe care noul selecţioner şi-a asumat-o a fost convocarea lotului. Foarte mulţi chibiţi se aşteptau ca lista jucătorilor chemaţi sub arme de Răzvan Lucescu să aibă semnificaţia unui discurs anti-Piţurcă. Dar n-a fost să fie aşa după cum şi-au imaginat ageamiii. Răzvan a rămas doar în echilibrul meseriei şi al propriilor convingeri. Venit la naţională direct din pâinea antrenorului de club, selecţionerul a marcat prin câteva noutăţi din campionatul intern. Mihai Roman (FC Braşov) a schimbat doar vestiarul, nu şi antrenorul. Pe lista promovaţilor figurează însă şi "adversarii" de la Urziceni - George Galamaz şi Iulian Apostol - probabil fotbaliştii pe care Răzvan i-a apreciat pentru că i-au făcut zile fripte în campionat. În rest, câteva renunţări (din vreme anunţate), multe confirmări şi reconfirmări. Bogdan Mara, Costin Lazăr, Dan Alexa, Tiberiu Ghioane şi, în special, Ionel Dănciulescu sunt jucătorii pe care Răzvan Lucescu încearcă să-i readucă în prim-plan. Despre reconfirmări, dar în alt sens, putem vorbi şi în cazul unor jucători despre care se credea că au doar meritul de a fi pile ale lui Victor Piţurcă, jucători care, iată, apar şi pe lista lui Răzvan Lucescu.

Nu am comentat niciodată şi nu o să comentez nici acum opţiunile antrenorilor. Când este vorba de amănunte ale profesiei prefer să merg pe mâna meseriaşilor. Pot spune însă că lotul, în ansamblul său, mi se pare echilibrat. De aici încolo începe adevărata lucrare a lui Răzvan Lucescu şi cred că el poate beneficia în momentul de faţă, fără probleme, de prezumţia reuşitei.

P.S. Jenantă paraşutarea electorală a lui Emil Boc în cantonamentul de la Mogoşoaia. După scenele de pedofilie politică de prin grădiniţe, după făcătura idolatriei zoofile, după desfrâul policromatic al unei campanii electorale pe cât de slinoase pe atât de mincinoase, s-a trezit baba să se pieptene şi-n fotbal. Ruşine!

×
Subiecte în articol: editorial razvan