x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Răzvan Lucescu, învins de la distanţă.

Răzvan Lucescu, învins de la distanţă.

de Dan Dumitrescu    |    13 Iun 2011   •   21:00

Echipa nationala l-a invins pe Razvan Lucescu chiar si de la distanta. Cele doua meciuri pierdute in Brazilia si, mai ales, in Paraguay incarca catego­ric nota de plata a fostului selectioner. Fiindca el, Razvan Lucescu, chiar daca a ramas acasa, este omul care, pe proprie raspundere, a format si a deformat echipa lasata in final pe mana lui Stefan Iovan. Razvan Lucescu este omul care a creat inertia in care s-au miscat tricolorii pe taram sud-american. Iar refuzul de a face de­plasarea pentru amicalele programate chiar sub obladuirea sa nu-l scu­teste in nici un fel de culpa.

Dim­po­triva, evadarea grabita din respon­sa­bilitatile asumate constituie circumstanta agravanta. Fiindca dezer­ta­rea exemplara a comandantului a fost urmata, aproape firesc, de aban­do­nul altor trupeti cu pofta de va­can­ta. Ratarea preliminariilor pentru europeanul din 2012 ramane, deo­camdata, doar o posibila performanta a lui Razvan Lucescu. Dar re­tro­­gradarea nationalei in cea de-a pa­tra urna valorica pentru tragerea la sorti a preliminariilor World Cup 2014 poate fi bifata ca reusita certa a fostului selectioner.

Stefan Iovan, om care a incaltat la via­ta lui ghete de fotbalist adevarat, n-a ascuns adevarul in dudau si a ca­rac­­terizat corect gestul las al fostului sef. In replica, Razvan Lucescu, desi nu-l contrazice pe Iovan, ii repro­sea­za acestuia ca nu i-a vorbit la ureche, ca a preferat sa-si faca publice acu­za­tiile. Cred ca mai multa discretie ar tre­bui sa-i recomande Razvan taticu­lui sau, cel care nu are nici o abtinere atunci cand umple presa cu declaratii de un subiectivism absolut impardo­nabil. Asa de pilda, cat timp Razvan era sub mandat, Mircea Lucescu fa­brica deja scuze ale unui eventual esec in preliminarii, spunand ca acesta este nivelul de performanta al fotbalului romanesc. Dupa plecarea lui Razvan, Mircea Lucescu afirma ca sansele calificarii raman conservate la un procentaj de vreo 80 la suta. Insinuarea bruneta ar fi aceea ca Razvan si-a facut datoria si ca o eventuala ratare va fi imputabila doar celui care-l va urma pe Razvan la carma na­tionalei.

Justificarea demisiei are si ea in­flexiuni de manea lacrimogena. Ju­nio­rul spune ca nimeni nu poate sti ce a simtit el atunci cand au inceput dis­cutiile despre posibilitatea in­locui­rii. Corect! Dar toata lumea stie ca aces­te discutii au aparut pe fondul re­zultatelor proaste ale nationalei. Si mai stie lumea ce a nesimtit Razvan atunci cand aproviziona nationala cu surogate si cand tinea departe de lot legitimati ai valorii. De aceea spun ca ar fi bine ca Razvan Lucescu, pentru a nu mai gafa, sa vorbeasca mai putin. Sa-si vada de antrenorat. Fiind­ca langa Dinu Vama poate face performanta.

×
Subiecte în articol: editorial