x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Referendum inutil. Demisul n-a fost ales în 2009

Referendum inutil. Demisul n-a fost ales în 2009

de Lucian Avramescu    |    05 Aug 2012   •   10:51

Verificati voturile de la Paris din 2009! Veti gasi inutil referendumul pentru ca, amanunt usor de constatat, Basescu n-a fost ales. In tara pierduse iar de afara am importat minciuna.

Il aud pe Basescu si ma crucesc din nou. Cel care-a proclamat votul drept instrument al loviturii de stat, cel care si-a indemnat poporul sa nu voteze, fiindca votul e nociv, otravitor, antidemocratic, urla ca din gura de sarpe ca li se ia romanilor dreptul la vot. Va vine sa credeti? Basescu, cel care-a castigat de doua ori presedintia Romaniei la mustata si sunt indicii c-a furat voturi de fiecare data (in confruntarea ultima a pierdut in tara, dar i-au venit peste noapte din strainatate 0,33 la suta voturi, fix cat ii trebuiau pentru a aseza o mica distanta fata de contracandidat), Basescu, expert in smecherit alegeri, cu echipa lui – Videanu, Blaga, Berceanu, Flutur – care lua 'o gustare mica' la Ministerul de Interne, cere acum transmiterea listelor electorale la procuratura, iar procurorii sa verifice cum am votat eu si tu si el si cine a incalcat interdictia de a-si parasi locuinta pe 29 iulie. Procurorii Basescule, daca mai poate nadajdui cineva ca dreptatea si ordinea vor fi restabilite in aceasta tara, trebuie sa verifice intai cine sunt si daca exista cu adevarat votantii de la Paris din 2009 care te-au mitraliat, cu o viteza de succesiune a voturilor unica in lume si imposibil de realizat in practica, presedinte. Acele alegeri trebuie invalidate Basescule fiindca au fost furate iar tu ai fost cocotat la Cotroceni ilegitim. Cum dai inapoi acestui popor anii de cosmar in care ai facut ce-ai vrut cu noi si mai ales ne-ai indatorat si saracit pentru a-ti imbogati camarila si metresele? Cine ne restituie partea de viata pe care ne-ai furat-o? Nu, Basescule, n-ai fost suspendat, ci doar trimis acasa pentru ca in anii acestia ai ocupat prin frauda o demnitate pe care n-ai mertitat-o niciodata. Nu poti sa-ti dai demisia – alta minciuna – fiindca esti suspendat? Nu, Basescule, nu poti sa-ti dai demisia fiindca n-ai fost nici macar o clipa presedinte ales si n-ai din ce sa-ti dai demisia pe care oricum nu ti-o vei da, onoarea fiind o calitate la care ai ramas alergic.

Numararea poporului roman, necesara azi, ramane un exercitiu trist ca un prohod, ca o inmormantare. Nu mai suntem atatia cati ne stiam, iar la rarirea noastra ai cotizat din belsug satrapule care te tii jalnic, penibil, caraghios, cu dintii de Cotroceni. Au votat prea multi morti pentru tine Basescule, in lunga ta cariera politica, iar inversunarea ta de a-i tine pe listele de votanti, dovedeste inca o data ca ai pierdut, iar infrangerea ta te arata hidos si josnic, asa cum ai fost mereu. Criminalii participa uneori la inmormantarea victimelor lor. Lasa-ne. Nu mai manji cu vorbele tale zilnice acest parastas. Poporul roman trebuie sa-si readune fortele si sa traga aer in piept. Trebuie sa iesim din groapa in care ne-ai varat. Cu tine de fata, in trenci bleu de scamator, ba urland ca Hitler, ba maimutarindu-te ca un saltimbanc, nimeni nu poate respira aer curat iar lupta pentru salvarea si propasirea neamului devine imposibila.

×