x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Reformatorii au luat-o în freză

Reformatorii au luat-o în freză

de Razvan Barbulescu    |    02 Feb 2012   •   21:00

Ultima productie de pe blog a Elenei Udrea il confirma pe Traian Basescu. Daca se ocupa el si de partid, PDL-ul nu mai facea atatea prostii. Cum zic ratangiii, viata merge inainte, fiecare cu a ma-sii.

In textul intitulat 'Cronica unei sedinte asteptate', ministrul Turismului isi dezvaluie asteptarile in legatura cu sedinta in care Blaga & comp s-au repezit la beregata lui Boc, cu scopul revigorarii si recredibilizarii partidului. Grupul era decis sa duca partidul pe noi culmi, dar fara Boc. Elena Udrea are si o formulare remarcabila: partidul si guvernul au stat umar langa umar pentru stoparea crizei... dar asta nu inseamna ca poli­tic trebuie sa piarda impreu­na. Guvernul, scrie ministrul, care trebuia sa fie mandria, argumentul elec­toral principal al PDL, a ajuns sa-l traga la fund. Adica s-a ales praful. Premierul, care este si pre­se­dintele partidului, ar fi exact pie­troiul de gatul inecatului – PDL.

Si mai vine o perla: am ales sa salvam tara, dar am am lasat in urma oamenii. Exact ceea ce reprosam dlui Basescu, hotarat sa salveze vaporul fara sa observe ca marinarii abia mai respira.

Ce mai noteaza blogarita de la turism? Ca guvernul, ministrii au muncit pe branci, au salvat tara, dar e nevoie de un nou moment care sa genereze speranta. In aceste imprejurari de entuziasm partinic, Basescu iese pe piata cu o romanta dedicata lui Boc. Astfel ca tocmai omul care a facut pulbere imaginea partidului dupa ce a salvat Romania, l-am numit pe Emil Boc, a devenit partenerul ideal al presedintelui. Boc este omul semi­pro­vidential (providential e presedintele) alaturi de care presedintele va reforma statul, Boc dovedindu-se singurul care a priceput ce trebuie facut cu Romania.

Le-a dat Basescu si drum nou, si speranta, si recredibilizare, de nu mai poate grupul regenerator sa le duca. Sa mai zici ca marinarul nu e in toate, si la pupa, si la prora, si la comanda. Mai ramane doar ca, avandu-l pe Boc in frunte, ministrii sa munceasca in conti­nuare pe branci, atarnati de gatul partidului.

×
Subiecte în articol: editorial