x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Respiraţi măcar în Europa!

Respiraţi măcar în Europa!

de Mihai Igirosanu    |    04 Noi 2010   •   00:00
Respiraţi măcar în Europa!
Meciul cu Utrecht şi "dubla" cu Rapid sunt decisive pentru jucători şi antrenori
Confruntarea cu olandezii este decisivă pentru Steaua. Pe toate planurile. În afara importanţei pe care o are pentru şansele de calificare în primăvara europeană, partida din această seară poate resuscita echipa din Ghencea. O înfrângere sau un egal o scoate, practic, din lupta pentru locul 2 al grupei K din Europa League şi îi prelungeşte agonia.

Cri­ticat din toate părţile, antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a părut extrem de preocupat la conferinţa oficială de presă dinaintea meciului: "E o săptămână decisivă pentru calificarea în primăvara europeană. Avem nevoie de această victorie. Avem şanse să mergem mai departe doar dacă vom câştiga. Nici egalul nu ne va ajuta. Trebuie să câştigăm, e singura şansă la calificare. Nu am venit să antrenez Steaua pentru o lună, ci să iau titlul sau să calific echipa în Liga Campionilor. Nu am de ce să regret că am venit la Steaua şi că mi-am lăsat familia în Spania. Nu e uşor să stai departe de familie, dar eu îmi doresc să am rezultate aici. Am discutat cu conducerea şi cu patronul în momentul în care am venit înapoi acasă şi ştiu că sunt oameni de cuvânt, care vor aştepta să tragem linie la finalul campionatului. În funcţie de rezultate, vom vedea ce va fi".

Lipsit de aportul lui Pantelis Kapetanos, suspendat în urma eli­minării suferite în meciul cu Napoli, dar şi de serviciile celuilalt vârf de careu, Marius Bilaşco, fără drept de joc, Lăcătuş îl va titulariza pe Romeo Surdu. Acesta priveşte cu optimism partida cu Utrecht: "Cu siguranţă suporterii vor fi alături de noi să ne încurajeze şi sper ca, având ajutorul lor, să tranşăm meciul cu Utrecht în favoarea noastră. Dacă vom bate, mergem în Giuleşti cu un moral bun. De asta avem acum nevoie, de moral". Prezent şi el la conferinţa de presă, Janos Szekely a spus: "Cu si­guranţă este un meci decisiv pentru noi. Printr-o victorie îi putem face pe suporteri să revină alături de noi. Ne dorim să obţinem un succes. Ne este ruşine de ce am arătat la Bistriţa, nici nu am contat. Prima ocazie să ne revanşăm este la meciul cu Utrecht".

" Este un meci decisiv pentru noi. Ne poate scoate din aşa-zisa criză prin care trecem, din această perioadă mai puţin bună"
● Janos Szekely, Steaua

Grupa K
● 22:05    Steaua - FC Utrecht    Pro TV
● 22:05    Liverpool - Napoli    Sport.ro

Clasament:
1. Liverpool       3    1    2    0    4-1    5p
2. Napoli           3    0    3    0    3-3    3p
3. FC Utrecht    3    0    3    0    1-1    3p
4. Steaua          3    0    2    1    5-8    2p

Etapa următoare (2 decembrie):
FC Utecht - Napoli
Steaua - Liverpool


DATORI LA DORINEL
Pe lângă problemele financiare cu care se confruntă, clubul din Ghencea a mai primit ieri o lovitură grea. Actualul antrenor al liderului Oţelul, Dorinel Munteanu, care a solicitat despăgubiri de la FC Steaua, a câştigat procesul în primă instanţă, Tribunalul Bucureşti admiţând ieri cererea antrenorului gălăţenilor de a i se plăti de către Steaua aproximativ 300.000 de euro. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
În 18 august, Dorinel Munteanu, care a dat în judecată FC Steaua, spunea că el cere fostului său club "nişte hârtii" pe care trebuie să le depună la Fiscul din Germania, ţară unde are domiciliul fostul internaţional. La vremea respectivă, preşedintele de atunci al CA al Stelei, Valeriu Argăseală, susţinea că Munteanu este cel care va avea de suferit. 

×
Subiecte în articol: editorial