x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Retractez: Videanu nu mai e penibil!

Retractez: Videanu nu mai e penibil!

de Valentin Stan    |    11 Aug 2007   •   00:00
Retractez: Videanu nu mai e penibil!

Uite, am să vă explic pănă inţelegeţi! Tot incercaţi să vă justificaţi că aveaţi dreptul la concediu şi că acesta "s-a limitat la numai şapte zile"! "Prietene", cum v-ar zice Mircea Badea, nimeni nu vă critică PENTRU CĂ v-aţi luat concediu! Compris? Ci pentru CĂND l-aţi luat! Cănd bucureştenii mureau, la propriu, sub caniculă! Ia vedeţi ce a făcut presa franceză cu acei demnitari, aleşi sau numiţi, care au plecat in concediu in timpul caniculei din Franţa in 2003!



La 6 august, "primarele" Videanu a publicat un răspuns la articolul meu din JN "Căt de penibil, pentru a fi Videanu?", din 4 august! Printre insinuările presupus subtile, legate de "comportamentul unui om" (eu), la Antena 1 (sic!), "faţă de care trebuie să manifeşti o anumită şi specială inţelegere", acest ignorant politic, incapabil să numere de la 1 la 3 (apariţiile mele televizate au fost, exclusiv, pe Antena 3, in ultimii doi ani), mă apostrofează pentru indrăzneala de a-i critica prestaţia, ca "primare"!


Fraza care l-a supărat rău pe ipochimenul cu ştaif de Rivière şi rafinament de "bordură" dămboviţeană este următoarea: "Mi-l imaginez pe «primare» (...) in şezlongul umbrit de palmierii Rivierii, atunci cănd bucureştenii se prăbuşeau la «umbra» codurilor galbene şi portocalii (la ăla roşu ne-a făcut o scurtă vizită), fie in asfaltul dogoritor şi moale, fie in mormanele de tablă incinsă pe roţi, fără aerisire, de pe traseul transportului in comun, păstorit de domnia sa (...)"!


Zice "primarele": "Nu pot inţelege opinia că aş avea vreo vină pentru «asfaltul dogoritor şi moale»"! Dar cine a zis că aveţi vreo vină pentru asta, mon cher? Că doar n-oţi fi "telekinetic" pănă intr-atăt incăt să inmuiaţi "bordura" cu privirea! De ce vă puneţi măna pe "chelie", fără motiv? Aaaa, in ceea ce priveşte transportul in comun, fără aer condiţionat, aia e altă treabă!


Uite, am să vă explic pănă inţelegeţi! Tot incercaţi să vă justificaţi că aveaţi dreptul la concediu şi că acesta "s-a limitat la numai şapte zile"! "Prietene", cum v-ar zice Mircea Badea, nimeni nu vă critică PENTRU CĂ v-aţi luat concediu! Compris? Ci pentru CĂND l-aţi luat! Cănd bucureştenii mureau, la propriu, sub caniculă! Ia vedeţi ce a făcut presa franceză cu acei demnitari, aleşi sau numiţi, care au plecat in concediu in timpul caniculei din Franţa, in 2003!


In plus, vedeţi ce a făcut presa britanică cu şeful guvernului local scoţian, McLeish, in iulie 2001, pentru că şi-a petrecut vacanţa "afară", intr-un moment in care turismul scoţian infloritor a avut un oarecare recul! Să vă spun eu care e starea turismului la noi? L-aţi văzut pe mentorul Băsescu plecănd in concediu in altă parte decăt frumoasa Romănică? Sau idolul dumneavoastră este Tăriceanu, "globetrotter"-ul? Băieţi, daţi-vă demisia din funcţia publică şi mergeţi unde vă taie capul!
In articolul meu spuneam despre Videanu: "(...) Nu l-am auzit enunţănd vreodată o idee, deşi a «deversat» neabătut «pachete» intregi de cuvinte bucureştenilor"! "Primarele", in replică, mă trimite pe internet, să-i găsesc ideile, dacă "parcurg" "programul de guvernare al actualului Cabinet, căt şi programul de dezvoltare a Municipiului Bucureşti"!
Monsieur "primare"! Parlez-vous roumain? Eu am scris că nu am "AUZIT" vreo idee de la matale! Je n’ai pas ENTENDU! De ce mă trimiteţi la CITIT idei pe internet? Practic, recunoaşteţi că am dreptate şi nu aţi rostit, vreodată, vreo idee? Şi vreţi să o descopăr eu in "operele" dumneavoastră, scrise de o mie de coautori? Merci, j’ai déjà beaucoup de travail!


Apropo! Vi s-a părut că v-aş fi alocat vina de a "inmuia" asfaltul! Uite, hai să facem un exerciţiu! Eu o să scriu aşa: "Intotdeauna am explicat pănă la capăt, chiar şi celor cu indice de inteligenţă la nivelul limitei de viteză in localitatea Bucureşti"! Sunt curios dacă in replica dumneavoastră viitoare vă veţi autoincadra, din nou, la "inmuiat asfaltul", acuzăndu-mă pe mine că v-am plasat acolo! Adică, la un anume indice!

×
Subiecte în articol: editorial