x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Revoluţionarii sună alarma!

Revoluţionarii sună alarma!

de Dan Constantin    |    29 Aug 2013   •   17:49

Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 – federaţie care reuneşte peste 130 de asociaţii de revoluţionari – apare în spaţiul public în momente de mare tensiune. Având în genă de la “naştere” un simţ accentuat al actualităţii dar şi o viziune asupra evoluţiei “durerilor ţării” revoluţionarii continuă să fie o voce cu autoritate.
În urmă cu un an, exact în zilele în care soarta lui Băsescu era în cumpănă, Federaţia BNR 1989 a depus o plângere penală împotriva preşedintelui suspendat Băsescu Traian pentru fapte de trădare. Capetele de acuzare vizau încălcarea unor legi pentru organizarea referendumului, cea a partidelor politice şi a Constituţiei (la articolele referitoare la dreptul la vot, fidelitatea faţă de ţară şi rolul preşedintelui).
Plângerea a fost trimisă în 18 august 2012 procurorului general – atunci Codruţa Kovesi - şi reclamanţii solicitau “instrumentarea cu maximă celeritate a cauzei” deoarece “pe perioada suspendării, preşedintele nu beneficia de nici un fel de imunitate”.
În plângerea penală erau detaliate fapte pe care revoluţionarii le puneau în sarcina lui Băsescu Traian – trădare, atentat care pune în pericol siguranţa statului, subminarea economiei naţionale, propagandă în favoarea statului totalitar, acţiuni împotriva ordinii constituţionale, complot, comunicarea de informaţii false, ameninţarea, şantaj, abuz în serviciu împotriva intereselor publice, purtare abuzivă, abuz în serviciu în formă calificată. Plângerea era considerată de semnatari “un demers civic, argumentat temeinic”.

Acest document poate fi citit integral pe internet, el a fost difuzat de cotidianul.ro. Aţi  mai auzit ceva despre această plângere penală? Ea a fost “înghiţită” de dulapurile sigilate ale Parchetului General şi, nu există până acum informaţii legate de instrumentarea ei. Aflăm însă că Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Jurnalul Naţional a relatat pe larg despre mascarada acestui dosar făcut la comandă şi executat de un procuror din Braşov, pe nume Valentin Şelaru. Unde este acum acest domn procuror? Evident, a fost promovat după ce a dat NUP pentru dosarul lui Băsescu pentru spălare de bani în afacerea imobiliară cu regele asfaltului, Căşuneanu. Acum, fostul consilier al Codruţei Kovesi, este judecător la Înalta Curte unde aşteaptă să judece dosarul lui Maior. La un an de la reîntoarcerea ilegitimă la Cotroceni a suspendatului, procurorii au cerut 12 ani de puşcărie pentru Dan Voiculescu, în dosarul “Telepatia”. Dan Voiculescu a iniţiat comisia de suspendare a lui Băsescu.

Cu adevărat, Justiţia are mână liberă să-i pedepsească drastic pe adversarii lui Băsescu. Revoluţionarii au lansat recent un protest public împotriva procurorilor abuzivi şi cer  suspendarea magistraţilor care au dat sentinţe strâmbe, dirijate politic sau din interese oculte, menite să arunce actul de justiţie în derizoriu.

×