x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Reziliatul corsican a revenit în fotbalul natal

Reziliatul corsican a revenit în fotbalul natal

de Dan Dumitrescu    |    15 Ian 2014   •   13:35

Dan Capră a finalizat. Reziliatul corsican, Adrian Mutu, a revenit în fotbalul natal, la Ploiești. Marți, sfidând orice amenințare a superstiției, Petrolul și-a prezentat noua achiziție.

Evenimentul a fost lustruit propagandistic cum nu se poate mai bine. Se zice că s-ar fi aglomerat la fața locului vreo sută de ziariști sportivi. Nu am atâta forță a cunoașterii încât să-i știu pe toți. Dar sunt convins că au fost prezente la fața locului numai victime ale intereselui nealterat pentru fotbal. Sunt convins că nici unul dintre presarii participanți la eveniment nu era contaminat de microbul chiloțărelii mondene. Nuuuuu! Fiindcă Adrian Mutu n-a revenit în țară pentru a se deda ușurătăților vieții. N-a revenit să facă reclamă ruinării unei glorii neîmplinite. Promisiunile deșarte nu-l caracterizează. Nu-i stau în caracter. Adrian Mutu a venit să-și dea copiii la școală aici, în România. Și tot aici, în România, promite el să câștige eventul cu Petrolul.

Prezentarea lui Mutu la Ploiești nu a fost singurul eveniment marcant al zilei de marți. Tot marți au mai fost bifate alte două întâmplări extrem de fotbalistice. La lumina zilei au fost stabilite meciurile din semifinalele Cupei României. Iar, mai pe seară, Steaua s-a jucat în primul meci din 2014. Sorții cupei au decis confruntări cu aleasă cheltuială de orgoliu. Petrolul și Astra sunt gata oricând să achite polițe restante de pe vremea când tradiționalii doreau să alunge din oraș veneticii. Iar despre Steaua și Dinamo, ce să mai vorbim? Istorie veche și arhicunoscută. Ne-am putea aștepta, așadar, ca semifinalele cupei să ne furnizeze confruntări îndrăcite rău de tot. Dar nu ne facem mari iluzii. Fiindcă gluma bate fotbalul. Chiar întâmplările zilei atestă acest adevăr.

Mihai Stoica și Reghekampful din dotare s-au dat în stambă după ce Mutu a amenințat prin câștigarea eventului și după ce au aflat că Steaua va juca semifinala cupei împotriva fezandaților de la Dinamo. Cei doi s-au pozat cu tricourile lui Piovaccari (25) și Pîrvulescu (22). Apoi au postat feisbucist respectiva fotografie, dorind să-și asigure adversarii că Steaua este pregătită să calce totul în picioare până la câștigarea titlului cu numărul 25 și a Cupei cu numărul 22. Fudulia le-a jucat festa celor doi glumeți. Ironia lor căznită a devenit copită-n falcă la meciul serii. Atunci când FC Nurnberg (pe 17, fără nici o victorie în campionatul Grmaniei) i-a administrat Stelei un lejer 5 – 1. Reghekampf, la declarațiile de după meci, schimbase zâmbetul fudul cu grimasa suferinței. Iar Mihai Stoica-ca de obicei, s-a pitit.

×
Subiecte în articol: adrian mutu petrolul ploiesti