x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ridzi, la Târgşor?

Ridzi, la Târgşor?

de Dan Constantin    |    11 Iul 2009   •   00:00

Încă ministreasă, Ridzi îşi joacă tot mai prost rolul de nevinovată. Comisia parlamentară i-a pus o tinichea de coadă care o poate trimite în postura de purtătoare de tinetă.



Delapidarea, dacă va fi acceptată şi de instanţă, îi deschide cu fast uşa puşcăriei. Nici nu vreau să-mi închipui ce vânzoleală va fi la Târgşor, toate televiziunile dorind să o prezinte dând cu teul pe culoare sau ca organizatoare de programe culturale pentru colegele de detenţie. "De 2 ori MAI tânăr" devine, pe zi ce trece, în cazul doamnei Ridzi "De 2 ori MAI ‘oţ", aşa cum anunţam pe această coloană acum o săptămână.

Desigur, norii negri care se adună deasupra famigliei Ridzi mai pot fi spulberaţi. Sunt suflante puternice ce-şi forţează plămânii să-i alunge. Sunt gurile bogate ale avocaţilor din oficiu dirijaţi de la Cotroceni să o scoată basma curată pe Ridzi. La comisie, membrii PD-L n-au putut să facă mai nimic în afară de opinia separată care i-a umplut de ridicol. Olteanul Vişan, de Băileşti, părea un epigon de-al lui Sucă.
A fost trimis de "intelectualii" Boureanu şi Voinescu să înghită ciorba scârnoşită până la fund.

Şi o mânca mimând pofta. Ceilalţi luaseră şi ei câte o lingură-două pe zi; stricându-se la stomac, n-au mai ieşit public să spele cadavrul moral trimis cu bilet de la partid.

Partea cea mai proastă pentru Băsescu este că Ridzi s-a lipit ca marca de scrisoare de cariera politică a Elenei Băsescu. Tot ceea ce se întâmplă de un an încoace arată că mentorul politic al Elenei nu este tatăl ei, ci tocmai doamna acuzată de delapidare. Când a ajuns secretar general la Tineret, Ridzi i-a organizat alegerea şi a stârpit în faşă orice contracandidatură.

Gustul pentru Parlamentul European i l-a deschis tot Ridzi, care a purtat-o pe novicea Elena prin galeriile pline de poşete de la Bruxelles.

În campania pentru europarlamentare, cine i-a predat activul de tineri pedelei "independentei" EBA? Cine stătea la Pescăruş cu EBA şi cu tăticul la masă? Evident, tot Ridzi. Nu dârdâiseră ele împreună pe plajă la Costineşti la concertul care (pe atunci nu ştiam încă) a devenit Prohodul ministrului Sportului? Cum se va desprinde famiglia Băsescu de această Ridzi fără credibilitate? Marea profesoară de politică a Elenei atârnă acum ca o piatră de moară de gâtul Băseştilor. Dacă o vor arunca peste bord, funia, bine legată dintre cele două famiglii, îi va trage şi pe ei în apele furtunii.

Demisia lui Octavian Belu, a cărui soţie este încă la Cotroceni, pare să fie un prim semn că Băsescu încearcă să taie odgonul care îl leagă de Ridzi. Va face la fel şi sensibila Elena, dezicându-se de ţărăncuţa de Petroşani? Altfel există riscul, dacă vârtejul cu delapidarea merge înainte, să o vedem pe europarlamentara Băsescu mergând în vizită la Târgşor, ducându-i chiftele fostei...

N.B. Care o fi fost noima alarmei cu "Nabucco", lansată de preşedinte? Nu o mai fi vrând să se semneze luni acordul? Oricum, a mirosit a diversiune menită să rupă mersul talkshow-urilor care o tocau pe Ridzi. Atenţie, Cod portocaliu!

×
Subiecte în articol: editorial ridzi