x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ridzi, urmează Udrea!

Ridzi, urmează Udrea!

de Dan Constantin    |    20 Iun 2009   •   00:00

Din criza românească s-au născut cu forcepsul două ministere - unul al Sportului şi altul pentru Turism. Am considerat încă de la prezentarea organigramei Guvernului Boc inutilitatea celor două noi structuri administrative create nu pentru a rezolva probleme de fond ale României, ci doar pentru a pune sub fundul a două protejate ale clanului Băsescu scaune ministeriale.



Ceea ce se întâmplă de şase luni, de când madamele îşi zic şi ministru, arată, pe zi ce trece, mai clar scopul instalării a două persoane absolut necalificate pentru cele două domenii, dar pricepute în altele.

Monica Ridzi a clacat prima, fiind prinsă de colegii de la Gazeta Sporturilor cheltuind fără ruşine banul public. Văzând-o cum încearcă să facă dintr-o cheltuială oneroasă o mare acţiune benefică sportului aveam impresia că privesc emisiunea "Trădaţi în dragoste". Aceeaşi faţă congestionată a femeii infidele surprinse în flagrant de soţul gelos care încearcă disperată să spună că nu-i nimic adevărat din ceea ce se întâmplă.

Ceea ce s-a întâmplat în pauza de publicitate a emisiunii Andreei Creţulescu de joi seară este şi mai elocvent decât apărarea penibilă pe care a prestat-o Ridzi. Agresivă, violentă, ameninţătoare, aşa arăta ministreasa Sportului chiar şi după ce a intrat în direct.

Amănuntele contractului care au aruncat-o pe Ridzi pe toboganul demisiei urmează, sper, să fie sub lupa intransigentei DNA, care, iată, are toate motivele să se autosesizeze.

Partea ascunsă a afacerii rămâne firma care a organizat spectacolul de 2 mai de la Costineşti şi a cumpărat spaţiile tv pentru imaginea ministresei pe post de divă, alături de EBA. Scandalul "2 Mai" nu poate fi despărţit de acţiunile "la concurenţă" desfăşurate pe litoral de Elena Udrea din bugetul Turismului. Disperarea doamnei Ridzi, care "s-a scăpat" că alt minister a cheltuit de zece ori mai mult, arată următoarea etapă a dezvăluirilor.

Întrebările despre finanţarea acţiunilor de promovare a Elenei Udrea la Paris şi a clipurilor difuzate pe Eurosport nu au căpătat răspunsuri convingătoare. Subit au dispărut şi clipurile respective, deşi dna Udrea le anunţa difuzarea şi pe încă un canal european. Dacă vor fi descoperite ilegalităţile în cheltuirea banilor publici la cele două ministere, vom asista, în plină campanie pentru prezidenţiale, la marele spectacol "A doua ţeapă". Preşedintele va face în public şi ceea ce bănuieşte populaţia că face în intimitate?

×
Subiecte în articol: editorial