x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Romania butonata

Romania butonata

de Tudor Octavian    |    17 Iul 2006   •   00:00
Romania butonata

In seara lui 10 iulie, pe la noua, noua si un sfert, presedintele si-a onorat cea mai importanta promisiune din timpul campaniei electorale si canicula s-a mai domolit.

Din cele 48 de grade Celsius la soare de la pranz, la bec mai ramasesera abia 30. Ca intotdeauna cand lucrurile incep sa intre in normal, oamenii beau o bere si se uita la televizor. Fiind una din serile in care ma simteam si eu om, am baut o bere si am dat drumul la televizor exact in clipa in care primul om in stat, imbracat frumos, ca la inundatii, anunta la "Starea vremii" grindina si lapovita la Vaslui. Pe Romania 2 se transmitea un meci, pe Realitatea, o dezbatere pe tema integrarii la 48 de grade Celsius, iar la Pro TV incepea sau poate se termina un film cu impuscaturi. Am dat o fuga si pe celelalte canale, dar in afara de obisnuita emisiune cu crocodili, de la National Geographic, si de declaratiile inflamate ale lui Gigi Becali de la OTV, Jetix, Senso, Duna, National TV, B1TV, Hallmark, Animal Planet si Romania Cultural nu mai era nimic de vazut. Poate doar reluarea la BBC a "Surprizelor" Andreei Marin. Cum insa invitatul special al divinei Andreea era Gigi Becali, am revenit la meciul cu impuscati de pe TVR 2, unde, la pauza, Gigi Becali ii faulta energic pe Tariceanu, Vadim, Dragomir si Andreea Marin. Filmul de la Pro TV nu era rau, mai ales ca impuscaturile continuau si in timpul pauzelor cu detergenti, insa ma interesa mai mult emisiunea despre crocodili. In filmele despre viata de zi cu zi a crocodililor, a serpilor veninosi, a balenelor ucigase, a scorpionilor negri si a hienelor se dezbat cam aceleasi teme ca la mesele rotunde despre guvernare. Cateodata, nici nu mai stii daca te uiti la National Geographic sau la "Din Dragoste". Daca n-as fi baut bere, ci rachiu de casa, alintat de popor cu numele de "Mitilic", n-as fi pierdut nici emisiunile de umor metilic "Vacanta Mare" si "Trasniti la bloc". Insa ce merge cu sticla nu merge cu cinzeaca si ce merge cu halba - cum foarte energic se exprima si Gigi Becali pe Mezzo, in pauza dintre un qvartet si un qvintet - nu merge cu paharul. Sunt zile in care mi-e greu sa ma uit la mai mult de opt canale deodata, dar sunt si altele cand pot sa butonez doua ceasuri neintrerupt.

Telecomanda e o inventie minunata. Cu telecomanda poti vedea sfarsitul filmului cu spioni sadici de la Pro TV pe oricare alt post care transmite filme de dragoste. Dar si la stiri, la transmisiile din Parlamentul gabonez sau la desenele animate. Dupa a treia sticla cu bere nu mai conteaza ce incepi si nici ce termini, conteaza butonatul. Pe Discovery, Nasul conduce cu 2 la 0 la pauza echipa de crocodili fara nici o pata de la Prima, pe Antena 1, Adelin Petrisor ii da legatura lui Mile Carpinisan, trimisul special in Irak la festivalul international de sunet si lumina "Cantarea siitilor", la Zone Reality, Gigi Becali il faulteaza in careu pe premier, iar pe TVR Cultural tocmai sunt premiati castigatorii din Formula 1, Leana si Costel. Peste Romania se asterne o pace albastruie, la 25-26 grade Celsius, iar eu atipesc fericit in fotoliu visandu-l pe Gigi Becali cum umbla de zi-ntai in sutana de popa si stropeste la o ora de varf, pe programul TVR 1, impreuna cu Andreea Marin si un sobor de preoti cu agheasma si dolari, dolari si agheasma, agheasma si dolari…

×
Subiecte în articol: editorial gigi becali