x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale România salvează România

România salvează România

de Dragos Moldovan    |    04 Mar 2010   •   00:00

Din ciclul "ci eu în lumea mea mă simt/ nemuritor şi rece", astăzi vă prezentăm specia numită POLITICIANUL FILOZOF! Exemplu: "mă întreb ce spune poporul"??!! Aha. Şi ce spune poporul?!

Ăştia sunt născuţi să fie ceea ce sunt, nu au devenit pe parcurs, prin educaţie sau prin altceva, te-miri-ce. "Sunt dintr-o dată", vorba lui Nichita Stănescu. Adică, uite-l pe ăla sau, cu deferenţa de rigoare, pe aia, cu foamea-n gât să apară la televizor! Să-l vadă soacra, vecinu', ăla de la care ia şpagă, partenerul de afaceri, mă rog, să-i crească, nene, cota-n partid, că ce?!, el e neica nimeni, până când o să dea săru' mâna la toţi colegii??!!

Revin la ideea de început, anume la existenţa unei specii umane aparte, politicianul filozof. El săracul, politicianu' (că n-au nici ei viaţă uşoară, trebuie să cerşească voturi, să cotizeze la şefi, alte alea, zău că nu-i de colea) deci el săracu' politician se vede deodată în lumina reflectoarelor unor televiziuni. Uau! Nene, păi asta firesc este să te pună pe gânduri. De unde ai plecat şi unde ai ajuns... Cum?! Prin forţa poporului!!! Care te-a vrut şi care, ca urmare, te-a ales.

Deci tu, politicianul Ics (repet, disperat ca nu carecumva să te fi uitat presa, să nu mai ai loc şi tu de un comunicat, acolo, de ceva, cât-de-cât-să fie - bine)  invitat în talk-show-ul Igrec cu moderatori/ moderatoare/ moderator plus moderatoare, de la caz la caz, în fine, iarăşi spun, cât-de-cât-să fie-bine, cu invitaţi, de la alte partide, de obicei colegi de Parlament, unii stau pe scaun lângă tine, ca-n Camera Deputaţilor ori în Senat, alţii prin telefon, spun şi ei ceva, ca să-i audă electoratul, că din asta trăiesc săracii, şi tu, filozofule politician, ţăranule!, bagi chestia aia cu "eu îi ascult pe colegii din platou şi din emisiune, dar mă întreb ce-o zice electoratul care e preocupat de bla-bla-bla", adică de păpică şi de ziua de mâine şi de felul în care merge copilul la şcoală, măi ăsta! Nu te mai întreba retoric la televizor ce zice poporul, sună-mă pe mine la numărul de telefon 0742. 608.277 şi-ţi spun. (Da' rămâne-ntre noi.)

Acum gata, mă gândesc ce-o mai face dom'le Radu Beligan? Ori Victor Rebengiuc? Sau Andrei Blaier? Horaţiu Mălăiele, Răzvan Ionescu, na, c-am devenit misogin, VALERIA SECIU, de care am fost, efectiv, îndrăgostit ani de zile?! Carmen Galin, Doamne!, ce apariţie, parcă îţi topea distanţa între tine şi ceea ce îţi doreşti. Vor mai fi trăind? Tot în România?  Alături de mine? De dumneavoastră? Dependenţi de virtuţile intelectual-artistice ale lui Traian Băsescu şi Emil Boc? Colegi de ţară cu politicienii ăia - vă rog să-i numiţi dumneavoastră în funcţie de preferinţele electorale - care cad pe gânduri "live", în direct, interpretând lamentabil nişte roluri mici într-un scenariu extrem de prost cu o regie care ar fi fluierată şi la casa de cultură din Scorniceşti.

×
Subiecte în articol: editorial