x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Romanţ din lumea bună

Romanţ din lumea bună

de Tudor Octavian    |    09 Ian 2011   •   16:08

La venirea pe lume a Andreei, zânele i-au prezis: "Fă, tu o să te culci numai cu fotbalişti şi bancheri. Nu ca proasta de mă-ta, care s-a întins cu toţi poştaşii, miliţienii şi lăcătuşii categoriile a doua şi a treia". În cartier însă existau doar cămătari. Fiind mică şi necunoscătoare, de unde să fi ştiut, biata copilă, că, deşi galanţi cu ea, fraţii Ciomag nu erau totuşi bancheri? Cât despre fotbalişti, în afară de golănaşii, care băteau toată ziua mingea pe maidanul de lângă cârciumă, Andreea nu l-a cunoscut destul de intim decât pe Giovanni, un italian de origine gaboneză, care juca cu un contract săptămânal în campionatul regional din Sicilia.

Dar la 14 ani neîmpliniţi, oare câte fete ca Andreea, binecuvântate de zâne, ştiu că există divizii A, B şi C şi că orice jucător din ligile europene inferioare e mai bine plătit ca mulţi din băieţii noştri?

Când nu e nimeni să te înveţe drumul drept în viaţă, spre Primera Divizion şi spre Royal Bank of England, ai parte de tot felul de experienţe de viaţă.

"Fă, i-a zis Giovanni, care venea în fiecare vară să dea probe la echipe româneşti şi reuşea mereu fără loc, de ce nu te faci tu vedetă? Uite, ţi-l dau pe un prieten de-al meu care produce cravate să te lanseze, că ţâţe, slavă Domnului, ai". Şi astfel, Andreea a început să prezinte cravate pentru fetele şi doamnele care se săturaseră să poarte bikini.

Lansarea în profesia de vedetă nu însemna automat şi împlinirea destinului, pe care i-l hărăziseră zânele. Chiar dacă la prezentări veneau şi prietenele fotbaliştilor, iar gabonezul Giovanni a înţeles cum stă situaţia şi i-a făcut cunoştinţă cu toţi jucătorii de la Dinamo, Steaua, Delta Piatra-Neamţ şi Unirea Urziceni, contra unui comision simbolic de 10%, Andreei îi rămăseseră în ureche vorbele maică-sii, care, văzând cum se realizează fiică-sa, a intrat la ambiţie şi nu s-a mai încurcat decât cu lăcătuşi de categoriile a cincea şi a şasea. "Fă - i-a zis mămica – să nu te măriţi decât cu băieţi de bancheri, că ei e cu mălaiu’!" Profitând de faptul că fiul de bancher Vasile Vasile Sfârâiac a organizat la el acasă o prezentare personală de cravate, Andreea şi le-a dat pe ale ei şi, ajutată şi de destin, l-a convins să se despartă definitiv de amantele a doi golgeteri cu care era încurcat din cauza divorţului şi să-şi unească viitorul cu al său.

Vreo trei luni, cât şi-a unit viitorul fără acte, şi încă două, cu acte, Andreea a fost fericită. Mai ales că Vasile Vasile Sfârâiac i-a plătit la o televiziune un statut de vedetă pentru reclame la detergenţi şi sutiene. În viaţa tinerilor căsătoriţi însă, oricât de mari şi de fierbinţi ar fi sentimentele, apare întotdeauna o umbră din trecut. În căsnicia Andreei, umbra neagră, dar neagră a dracului ca fundul de ceaun, s-a dovedit a fi Giovanni, gabonezul din Sicilia care devenise între timp impresar oltean. Acesta i-a prezentat lui Vasile Vasile certificatul de căsătorie al Andreei în Gabon şi i-a cerut pentru desfacerea bigamiei fără scandal în presă cât pentru un centru înaintaş lituanian. Până la urmă, lucrurile s-au aranjat pe cale amiabilă, şi Andreea a acceptat propunerea soţului de a-i deveni amantă. Mai ales că Giovanni, ca soţ titular de contract, n-a fost nici acum lacom şi s-a mulţumit cu un post de consilier onorific la banca Sfârâiac, plus un 10%, absolut rezonabil, din beneficiul pe scandal.

×