x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Rostul rostului meu

Rostul rostului meu

de Paula Anastasia Tudor    |    16 Feb 2012   •   21:00

Nu stiu cand am inceput sa nu mai stiu. Sa nu-l mai simt. Ma roade de luni de zile lipsa lui. Ma macina, ma bantuie. Nu stiu incotro a luat-o, sa-l pot prinde si sa-l aduc ina­­poi. Poate ca-l adulmec de de­par­­te, dar, cand sa-l prind, dispare, ca ma intreb: mai are rost? Pare ca ros­­tul meu nu mai are nici un rost.

Ce rost are sa ma apuc si eu sa-i cai­nez pe oamenii aia care s-au culcat intr-o casa si s-au tre­zit intr-un iglu, in soba carora a in­ghe­tat jarul, care dardaie sub sube sa se incalzeasca? Ce rost are cand vecinii lor mai scuturati (de zapada) nu-i ajuta, ca au si ei pro­bleme: se termina votca la crasma si pana s-or deszapezi drumurile nu mai vine alta. Si daca tot au venit jandarmii si suporterii? Sa nu aiba ce face si sa se ia la bataie? Ce rost are sa zic ca ala-i lenes, ca prea se vaita, ca, uite, in ’54 a fost mai rau, dar nu a fost atata isterie si-atata jale, ca n-am de unde sti. Martorii sunt batrani. Atunci erau copilandri. Batranii de-atunci, cei neputinciosi si singuri, s-au dus. Cum sa-i intrebi?

Ce rost are sa spun ca sinistrati sunt si aici, in mocirla inghetata. Sinistrati de soarta. Ca la 45 de ani nu mai gasesti un salariu alb pen­tru zile negre si nici pentru sub­ventia de caldura, ca n-ai platit im­po­zitul de casa, n-ai avut cu ce, abia de doua luni ti-ai gasit un sa­la­riu asa mic si colorat cum e.

Ce rost are ca mangaliotii striga si­nis­trati in gerul din apartamente de la inceputul iernii daca nu aude ni­meni? Ei asteapta… 'Ne-am ui­tat la tv cu speranta si... am ramas cu speranta! Poate ca problema noas­tra paleste in fata celorlalte ju­­de­te aflate la ananghie! Nu ma mai uit la termometrul din camera, stiu deja ce temperatura am in casa du­pa gheata care se formeaza la ba­z­a ferestrelor! Nu pot sa-mi dau sea­ma ce scenarii politice se cro­iesc pe spinarea noastra, la ce le fo­lo­­seste? Trebuie sa ne extermine sau...'

Unde e rostul rostului meu?

×
Subiecte în articol: pagina de suflete