x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Rostul vedetelor de televiziune

Rostul vedetelor de televiziune

de Dragos Moldovan    |    27 Mar 2012   •   10:37

Haideti sa renuntam, in ordine, la urmatoarele subiecte: cine e Mihail Boldea, ce vrea el, ce pedeapsa va primi si cum va influenta asta mersul trebii in Romania, cine merita sa bata pe cine la alegerile de anul asta, de ce seamana Irinel Columbeanu cu Remus Truica, in ce masura sotiile celor doi supermeni au o soarta fericita sau, dimpotriva, nefericita, sa renuntam la subiectele legate de posibilele/inevitabile cutremure, dezastre naturale in general, sa nu mai holbam ochii la "meteo', sa ne bazam kit-ul de baza din sifonier.

Hai, sa nu mai privim, hulpavi, pe ferestra unor case unde usa ne este inchisa, sa ne relaxam, sa nu mai fim isterici, chiar daca multimea ne-o cere, chiar daca, spun, chiar daca, intregul context social si economic a luat-o razna, chiar daca cei aflati in fruntea tarii au innebunit, hai sa ne sprijim noi pe noi insine si sa tragem aer in piept, sa ne ciucim pe niste ganduri frumoase. Sa fim patetici, dara! Sa ne buseasca plansu’ daca se poate. Sa o repudiem pe aia, cum o cheama, nu conteaza, gagica nimanui, sa nu mai tanjim dupa portofele care nu-si au loc in buzunaru’ nostru. Ce ma enerveaza sa vorbesc in numele altora!!! Chiar, haideti sa nu mai vorbim in numele altora. SIC!!!

Eu nu pricep, neam, ce e cu tot spectacolul asta la care nu numai ca sunt obligat sa asist, culmea!, sunt obligat sa particip, pe banii mei. Adica platind, eu, privilegiul de a fi pacaliciul, papagalul, unor scenaristi de doi lei. Imi sar in cap tot felul de oameni convinsi ca au dreptate. Nene, nu-l vad pe niciunul dubitativ, mustrat de constiinta, nimeni nu are vreo retinere in privinta faptului ca dreptatea i s-a dedicat intrutotul. Toata ziua sunt batut cu ADEVARUL cum nu m-au batut toti cei care m-au educat pana in ziua de azi.

Pe partea cealalta: gagici cat nu pot sa visez in cele mai destrabalate visuri erotice! N-am eu neuroni cate oportunitati virtuale mi se ofera. Intre politica si sex, intre ziua de azi si ziua de maine nu mai exista decat starea de amortire, de somn, de tranchilizare a eului. Iarasi, sunt patetic! Abulic precum un drogat pe saloanele spitalului la care primeste, in numele BINELUI, substantele, masluite, care i-au produs coma. Hai sa renuntam la lideri politici si la vedete tv, la bani iluzorii, la sperante tembele. La orgolii autoinjectate si la modele de viata inghitite cu pumnul. O actiune criminala la adresa unor holograme! Vedetele tv ar disparea ca si cum s-ar intrerupe curentul in mijlocul emisiei.

S-apoi ce-am fi noi in absenta lor? Niste marionete abandonate in subsolurile vietii. Ce-am fi noi in absenta vedetelor teve? Niste eroi lipsiti de idealuri. Mi-am adus aminte: ma enerveaza cumplit sa vorbesc in numele altora. Concluzia la cele de pana acum: sunt de cacat!

×
Subiecte în articol: editorial