x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Rugaciune

Rugaciune

28 Apr 2005   •   00:00

Imi vine greu sa scriu astazi... Pentru ca astazi este o zi a tacerii. Este Vinerea Mare, ziua in care gandul nostru se indreapta catre Mantuitorul Iisus Hristos si la acel trist moment al rastignirii sale. Al mortii Lui pentru pacatele noastre.

Astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa ne aplecam capul si sa ne reamintim patimile Mantuitorului. Tradat, batjocorit, biciut, scuipat, umilit si, in final, rastignit. Intre doi talhari. Pentru mantuirea noastra. "Vai de cei ce zac in pacate grele si nici macar in sfintele posturi nu se pocaiesc si nu se impaca cu Mantuitorul", spunea parintele Galeriu.

Traim vremuri grele. Ca un facut, parca, asupra noastra au cazut destule nenorociri. Rapirea celor trei jurnalisti in Irak e una dintre ele. Ganditi-va la suferinta parintilor acestor tineri, la familiile lor. Incercati sa le simtiti, macar pentru o clipa, dispererea si deznadejdea. Apoi ganditi-va la suferinta miilor de oameni evacuati in urma inundatiilor din vestul tarii.

"Intristat este sufletul Meu pana la moarte", spunea Fiul lui Dumnezeu. El a venit pe lume ca sa preia asupra lui suferinta noastra. Si sa ne invete dragostea, bunatatea si mila. Iata de ce suferintele compatriotilor nostri trebuie sa ne apropie. Si sa ne faca mai buni. Sa ne gandim la ei si sa-i ajutam, dupa puteri. In aceasta zi, a Rastignirii Domnului, trebuie sa intelegem ca si pacatele noastre sunt rani si spini in trupul Mantuitorului. In aceasta zi sa cerem iertare pentru greselile noastre si sa auzim cuvintele pe care Iisus Le-a rostit talharului, cand se afla rastignit pe cruce: "Astazi vei fi cu Mine in rai".

Astazi este Vinerea Mare. Ziua Rastignirii pentru mantuirea noastra. Sa plangem pe Iisus Hristos, dar mai ales sa ne plangem pacatele noastre. Sa ne rugam, sa ne cerem iertare si sa ne impacam unii cu altii. Sa asteptam - cum spunea parintele Galeriu - clipa de taina a Invierii Mantuitorului si a invierii noastre.

×
Subiecte în articol: editorial