x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Să faci din coagulare bici care să şi trosnească

Să faci din coagulare bici care să şi trosnească

de Razvan Barbulescu    |    29 Aug 2012   •   19:55

Platforma politica de centru dreapta isi lanseaza apelul cardiac "Romani, sus inima! Romania are viitor". Semnatarii, somitati politice: Blaga, MRU, Pavelescu, Neamtu cu usturoiul, Papahagi. De scheletul PDL (cu 16 la suta, PDL-ul e pielea si osul) ar atarna scheletelele lui MRU, al lu’ Nemtu cu usturoiul etc. Un PDL plus marja de eroare.

Luata pe felii, coagularea e parfum. PDL-ul e ca mai sus. Initiativa civica a lui MRU e ceva ca un simpozion fixat duminica la 40 de grade, cand nu vine nici dracu’, de frica infarctului. MRU se straduieste. Isi va schimba zambetul scrijelit, va sta in statie la Universitate cu gramatica lui Graur la subrat, sa se prinda indecisii ca are studii superioare, isi va muta cararea pe dreapta in ton cu Initiativa de dreapta. Desi o carare pe mijloc cu mustata ar da personalitate si lui, si miscarii.

MRU, esential: "Daca aderentii o vor dori, Initiativa s-ar putea transforma in partid politic". Aderenti, adica membri lipitori. In zona asta lipitorile erau in jurul lui Base. Are dreptate si Elena. Pomenind-o pe blonda ajungem la disputa ideologica dintre Plescoi si Neamtu cu usturoiul. Neamtu, revolutionar: "Compromisii sa se retraga". Plescoi i-a raspuns cum n-ar fi vrut, ca n-o caracterizeaza, da’ a enervat-o ineptul: Neamtule, compromis esti tu cu neamu’ tau. In traducere libera, nu te mai da tu Basescu, ca esti un zero barat cu doua carti citite.

In urma coagularii s-au impus cateva concluzii. E nevoie de o constructie politica ampla. Ampla spre multi. Altfel zis. Dintr-un nimic consistent sa faci bici si sa trosneasca. Dupa referendum, scheletului PDL si scheleteilor aderenti le e necesar un boicot pe dos. Sa umble cu pancarta prin sate si sa urle din toti rarunchii: "Iesiti, baaa, la vot". Ca sa li se raspunda in limbajul miscarii populare: ciuciu! iesiti voi cu procurorii lu’ Codruta.

Se simte deci nevoia unei maini hotarate, ceva intre lovitura de stat si atac la fiinta nationala. Asa ca miscarea se va intoarce la origini, la Lenin: depinde cine numara. Solutia. O motiune de cenzura ar reaseza convenabil ideologiile. Daca trece motiunea, restul e treaba prezidentiala. Ori coguleaza B. un guvern sumersibil condus de Onaca. Ori se reimproprietareste B. cu STS-ul, despre care avea o parere excelenta de pe cand suavul Crin l-a deposedat de telefoane: "Aveau nevoie probabil ca sa mai adauge 2-3 milioane de voturi..., de asta vroiau sa-l schimbe pe directorul STS". Apropo de alegerile din 2009.

×