x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Săgetătorii nu sunt simpatici

Săgetătorii nu sunt simpatici

de Luiza Moldovan    |    22 Oct 2007   •   00:00

Dacă n-ai făcut-o pănă acum, neapărat aruncă-ţi un ochi peste emisiunea lui Vizante de sămbăta după-amiaza de pe TVR1. E ceva cu nişte astre şi cu nişte zodii.


Dacă n-ai făcut-o pănă acum, neapărat aruncă-ţi un ochi peste emisiunea lui Vizante de sămbăta după-amiaza de pe TVR1. E ceva cu nişte astre şi cu nişte zodii. De exemplu, săptămăna asta care a trecut acuma a fost despre Săgetători şi despre dacă ei sunt persoane simpatice sau nu şi te punea să-ţi dai cu părerea printr-un semese trimis la numărul cutare, zero virgulă patruşcinci eurocenţi semeseul cu tot cu tevea. Bine, că numai dacă voiai tu, dacă nu, nu, dar, dacă n-o făceai, ratai ocazia unică pe săptămănă să afli dacă tu, din zodia ta, te-nţelegi bine cu soţu’ din zodia lui.


"Eu sunt Peşti, el e Balanţă. Vom avea o căsnicie fericită?" "Am iubit un Săgetător care m-a dezamăgit." "Eu sunt Vărsător, el Leu - ce şanse avem impreună?" Şi tot aşa, scrii semeseul, il bagi la numărul de telefon afişat pe ecran şi pe urmă vănezi să vezi dacă-ţi apare pe ecran şi te simţi bine cănd iţi apare.


Am dat şi io semese la emisiunea cu zodii a lui Vizante ca să-mi spună mie televiziunea romănă dacă mă-nţeleg bine cu soţu’. "Eu Scorpion, el Rac", am scris eu acolo, după care am intrebat dacă mă-nţeleg bine cu el sau mă bate de mă zvăntă sau il bat eu pe el, să-mi spună şi mie tevereu’ să nu mai stau aşa in suspans, băi şi-am aşteptat, că m-am uitat pe crolul ăla de am ameţit de tot, auzi, da’ nici măcar nu mi-a apărut şi mie semeseul pe ecran să mă simt şi eu măcar bine că m-am văzut scrisă-n teve, deşi, să zic acuma, aşteptam şi un răspuns, nu? C-aşa face toată lumea la emisiuni, dă semese şi aşteaptă răspuns, c-aşa-i zice lui prezentatorul, dar uite, mie nici măcar nu mi-a apărut scrisul pe ecran, darmite să-mi şi răspundă, nici nu mă mai aşteptam de la exclusiviştii ăştia, am abandonat, iţi dai seama.


Am fost foarte nesatisfăcută de serviciile de astrologie ale tevereului care te momeşte, te ameţeşte şi pe urmă te lasă aşa ameţit că zice că nu nu mai are timp de emisiune, că "timpul alocat emisiunii noastre s-a scurs" sau "s-a terminat", mă rog, şi cu asta basta, ai rămas cu sufletu-n batistă şi gata, "ne revedem săptămăna viitoare la aceeaşi oră", da?, deci da.


Deci dacă e cineva Săgetător din tevere, eu răspund post-emisiune că nu, Săgetătorii nu sunt persoane simpatice, ele fiind persoane antipatice, pentru că nu răspund la esemes deşi noi ii scriem atăt de des şi ne uităm la emisiune cu interes. Dar totuşi. Eu caut un răspuns. Toţi oamenii care au scris la emisiune caută un răspuns. Noi toţi suntem frămăntaţi de nelinişti şi de incertitudini. Ce crede tevereul, că e foarte simplu pentru un Vărsător care nu ştie cum se-nţelege cu nevasta? Ce crede tevere, că Peştii stau liniştiţi in acvariul din viaţa lor, fără să ştie dacă soţul Leu va răcni şi le va da cu paru’-n cap pe neaşteptate? Tevere să ţină seama de asta, că poate o Balanţă răvăşită de nedreptatea care i s-a făcut sună la OPC să reclame c-a plătit pentru un serviciu care nu i-a fost prestat şi atunci vrea inapoi banii daţi pe esemes. Da, chiar aşa, imi bagi măna-n portofel?

×
Subiecte în articol: editorial