x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Şansa vieţii de după promenadă

Şansa vieţii de după promenadă

de Roxana Jianu    |    17 Ian 2010   •   00:00
Şansa vieţii de după promenadă
Sursa foto: /stockxpertcom

Blondă, brunetă, slabă, grasă, tânără ori bătrână. Nu contează alte detalii. Bărbaţii sunt nişte adevăraţi vânători, iar, pentru a avea un garantat succes, ei apelează la cele mai bune replici de agăţat şi diverse tehnici de seducţie. Dar, de la un banal "agăţat" şi până la o hărţuire în toată regula, câţi paşi fac aceştia?



Se spune că mersul pe jos face piciorul frumos. La asta s-a gândit o tânără blondă. Astfel, îmbrăcată lejer şi decent, iese la o plimbare cu câinele prin Capitală. Se rupe câteva clipe de agitaţia din oraş şi admiră liniştită stelele, priveşte copacii desfrunziţi din drumul ei şi se joacă cuminte cu patrupedul ei. Dar, în scurt timp, ceea ce se dorea a fi o seară liniştită, relaxantă se transformă într-un real calvar.

"Simfonia" e întreruptă de un potop de claxoane. Nu se evită pericole şi nici nu a uitat vreunul să pornească la drum când semaforul a indicat culoarea verde. Trece blonda. "Ce câine drăguţ. Ce număr de telefon are?" şi "Doamne, ce mă bucur că nu-s orb!" sunt neobositele replici lansate blondei pasive. Ea îşi continuă promenada şi nu dă importanţă larmei produse fără voia ei. Cei frustraţi trec la cuvinte dure şi la "agăţat" la propriu. Dacă are mai puţin noroc se alege, extra, şi cu palme împărţite de mârlani. O simplă plimbare la aer curat îi poate aduce, aparent, şansa vieţii. Plecată de acasă cu gândul să se relaxeze plimbându-şi câinele, ea se întoarce şifonată, jignită, agresată, scuipată. Ba chiar şi cu propuneri. Pentru filme... porno. Şi nimeni n-o ajută.

Oriunde şi oricând, în situaţii de genul acesta sunt supuse femeile, fie că îşi doresc, fie că merită ori nu. Iar ţinuta lor nu este întotdeauna senzuală. Există însă şi femei cărora le place această "conexiune". Nu e de mirare că unii bărbaţii sunt atât de degajaţi, la cât de mare e "sertarul" cu manuale, metode, reguli, tehnici de abordare a reprezentantelor de sex opus.

O tânără de 20 de ani, Podărescu Raisa, povesteşte cum a fost agresată: "Mă îndreptam spre facultate, când un tip cu o maşină scumpă mă abordează. Văzând că nu mă las «vânată», iese din maşină şi aleargă după mine. Mă uit timorată în toate părţile pentru a găsi o soluţie de a scăpa. Întuneric beznă, eu sunt cu un tip dubios care mă hărţuieşte verbal şi mă strânge de braţ pentru a mă ţine pe loc. Reuşesc să mă smulg din mâna lui şi prind autobuzul. Când cobor, coşmarul ia amploare. Până şi Poliţia Comunitară care trecea pe lângă noi se amuză de incident. Am reuşit să scap de el într-un final. Hărţuirea a ajuns un trend al străzilor. Mai grav este că nu contează dacă ei fac parte din Ministerul de Interne sau că sunt reprezentanţi ai Bisericii. Eu, înainte să ies pe stradă, mă pregătesc pentru orice fel de situaţie. Vă pun întrebarea: Credeţi că putem schimba cumva această situaţie?".

Epilog: O doamnă de circa 44 de ani a fost pusă şi dumneaei într-o situaţie jenantă. Aştepta nerăbdătoare într-o seară o prietenă în zona Universităţii, când două... dame de companie au gonit-o fără sfială: "Auzi? Tu ce preţ ai? Dar ştii ceva? Du-te şi tu mai încolo, că ne furi toţi clienţii!". Dar, dacă o confundau cu prima doamnă a Statelor Unite, de pildă, oare ce îi spuneau?!?

×
Subiecte în articol: ca la 20 de ani