x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Se înteţesc jocurile murdare în liga lui Mitică

Se înteţesc jocurile murdare în liga lui Mitică

de Dan Dumitrescu    |    20 Sep 2011   •   21:00

Liga lui Mitica are deja temperatura de fierbere a toiului de campionat. Pe de o parte, pozitionarea echipelor in clasament incepe sa capete consistenta. Pariorii mizeaza tot mai convins pe promisiunile inaltarii, dar si pe dezamagirile fara de cusur. Ceea ce nu dauneaza grav competitiei. Mizeria vine din alta parte. Din zona jocurilor murdare. Disputele tot mai tensionate fac pret bun stricaciunii. Iar tarabagiii rosi de lacomie au inceput sa scoata la mezat toata slinosenia de care sunt ei capabili. Astfel au inceput sa apara rezultele mincinoase, astfel au inceput sa apara rezultatele facute prin tranteala ordinara. Etapa a 6-a a purtat pecetea unor arbitraje de troaca. Ultima etapa, saraca rau de tot in fotbal, se face si ea remarcata prin scandalurile mizere pe care le-a creat, scandaluri care-i implica, in principal, pe fudulii campionatului.

Sefii de la Dinamo au deschis razboiul pe doua fronturi. Tirul sustinut al maiamistului Cristi Borcea vizeaza arbitrajele care nu mai sunt ce-au fost altadata. Cand te-ai spurcat la eurile dedulcirii imbelsugate nu poti accepta fara suspine regimul unor amare restrictii. Celalalt front vizeaza conflictele interne din 'Stefan cel Mare'. Suporterii echipei incep sa intrezareasca viitorul sumbru al favoritilor, viitor cauzat de niste decizii manageriale calice. Si nu iarta. Iar reprosurile acestora devin uneori incendiare. La Steaua, calicia nu a functionat in intersezon. Dimpotriva. Becali s-a scormonit adanc in tescherea. Dar investitiile facute in lotul echipei, investitii facute aiurea, nu sunt decontate firesc si cuviincios de evolutia stelistilor venetici. Esecul nu-l apropie insa pe Gigi Becali de vreo concluzie logica. Mizeaza in continuare pe managerul lui mondial, acuzand si el, ca asta-i moda, niste odioase conspiratii. La Rapid, Dinu Vama a inceput sa pri­veasca la fotbal ca la valizele din Oto­peni. Cu interes si-atat. Iar, pe fondul acestor preocupari gos­po­daresti ale presedintelui, Razvan Lucescu devine mai mult pricinos surd decat facator rabdator al echipei. Ceea ce inseamna ca si suporterii din Giulesti mai au de asteptat pana la implinirea dorintelor.

Pretentiile vacantate prin cal­ca­tura cotonoaga a echipelor din Bu­cu­resti au intrat in posesia rasaritilor din provincie. Vasluiul si CFR Cluj par sa fie la ora actuala vioaiele care vizeaza laurii campionatului. Adica tocmai echipele care au incheiat conturile ultimei etape acuzandu-se vehement si reciproc de manevre murdare. Arpad Paszkany a pus asternutul disputei imediat dupa meciul Vasluiului cu Dinamo, acu­zandu-l pe Robert Dumitru de slu­gar­nicie fata de Adrian Porumboiu. Chiar de-ar fi avut dreptate umilul petitionar basescian, ti se cam face greata cand un campion facut de fluiere mincinoase vorbeste despre arbitrii corupti. Mai ales atunci cand tot niste arbitrii, corupti sau doar talambi, au anulat vasluienilor, la Cluj, un gol perfect valabil.

Coruptia in fotablul nostru este o certitudine. Dar despre coruptie sa nu vorbeasca favorizatii sistemului. Altii sunt cei care au mijloacele sa o dovedeasca si sa o pedepseasca. Daca nu cumva si acestia sunt atinsi, la randul lor, de microb.

×
Subiecte în articol: editorial