x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sef in Absurdistan

Sef in Absurdistan

de Dan Constantin    |    13 Aug 2006   •   00:00
Sef in Absurdistan

Bogdan Stelea, care a fost imaginea Hummer in Romania, va furniza armatei romane secretele "ciocanului" (traducerea in romana a marcii americane). Pentru intregirea ansamblului, secera va fi pusa la fata locului, din capturile de razboi ramase de la Armata Rosie invinsa de talibani in Afganistan.

Presedintele intra in pielea curajosului cand se afla departe de tara. Dupa ce a devenit stalp la Ciresica din Neptun si a imprastiat greblute in Delta cea mirifica sufocata de pet-uri, Traian Basescu a luat calea teatrelor de razboi. In Irak si Afganistan a fost primit cu bratele deschise de autoritatile locale ce-si exercita puterea in perimetre restranse. Degeaba spune Atanasiu ca ne-am cam facut treaba prin Irak, pentru ca dl Basescu isi gaseste un rost pe acolo.

In replica la sutele de mii de semnaturi stranse de liberali pentru retragerea trupelor din Irak, presedintele transmite de la fata locului, ca Adelin Petrisor, ca noi de-aicea nu plecam decat la cererea autoritatilor irakiene. Adica, ne vom gasi noi de treaba, chit ca ramanem singuri, chiar daca se retrag si englezii, si americanii. Suntem ademeniti cu invitatii pentru reabilitarea industriei petroliere si dotarea armatei irakiene. Dupa leapsa cu datoria irakiana, scufundata ca Titanicul in adancimea viitorului tulbure, uitam ca singurul roman care a reusit sa scoata ceva parale la Bagdad a fost dl Blum. Si el se afla putin la puscarie, pentru ca a sfeterisit ajutoare americane.

In Afganistan, presedintele a fost si mai tare. A promis inca un batalion romanesc care, sub steag NATO, sa-i starpeasca pe talibani. Ca sa stim prin ce pericole a trecut alaiul prezidential, din elicoptere s-au scurs cateva rafale spre marea de pietre survolata. Asta a fost nimic pe langa salvele trase de Traian Basescu spre Romania, tinta fiind ministrul Atanasiu, intamplator detinator al portofoliului Apararii.

Dupa demonstratia cu pornitul "la cheie" a batranelor carapace ARO - sceneta transmisa din Irak, a urmat una si mai savuroasa. Presedintele le spune militarilor din Afganistan ca au deja masini Hummer, dar Atanasiu nu stie de ele. Si asa Traian Basescu, in complicitate cu generalul Badalan, trimite Romania din teatrul de lupta direct in teatrul absurdului. Seful statului are intelegeri cu ministrul american al Apararii, dar nu-i transmite si lui Atanasiu de ele!!! Sa-i faca in sac, asa ca intre copii. Ma intreb daca boala de la coloana nu a luat-o razna si mai sus, un control la clinica multispecializata din Viena fiind acum de interes national. Cele 20 de masini Hummer, la care se vor adauga inca 100, prinse legal in buget, vor reprezenta un fundal de tehnica pe care se poate desfasura presedintele sanatos la Sarbatorile de Iarna, cand a promis ca se duce pentru a cincea oara in Irak si Afganistan. Pana atunci, cu siguranta, Bogdan Stelea, care a fost imaginea Hummer in Romania, va furniza armatei romane secretele "ciocanului" (traducerea in romana a marcii americane). Pentru intregirea ansamblului, secera va fi pusa la fata locului, din capturile de razboi ramase de la Armata Rosie invinsa de talibani in Afganistan.

Il inteleg pe dl presedinte de ce il trage ata spre locurile unde miroase a praf de pusca. Acolo, cand primeste onorul si trupa este aliniata, nimeni nu-l contrazice. Nu ca acasa, unde cativa civili nevolnici caraie, cartesc si uneltesc sa-l scoata de la Cotroceni. Cum, cand tocmai avem 20 de Hummer?

×
Subiecte în articol: editorial