x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Şeful lui Onaca vâsleşte pentru noi

Şeful lui Onaca vâsleşte pentru noi

de Razvan Barbulescu    |    05 Sep 2012   •   19:26

Presedintele resetat s-a inaltat la microfonul prezidential si a dat cu capul de propria lovitura de stat. Atat au strigat Macovei, MRU, Neamtu & comp. ca institutiile statului sunt atacate la drumul mare, incat, revenind la Cotroceni, socrul mic a constatat ca prima autoritate careia trebuie sa-i bage in cap cu palnia ca s-au salvat cu totii din puci este Viviane Reding. Programata pe atacurile marsave contra democratiei, dna Reding o tine si azi pe lectia aprofundata timp de doua luni: tarii i-a trecut glontul pe la ureche. In concluzie, UE va fi cu ochii pe ea. Deci discursul de reintoarcere n-a fost pentru cei sapte milioane si jumatate care i-au urat de bine, ci pentru dna Reding.

Cum sa stea UE cu ochii pe Romania lui?

In climatul proaspat al libertatii, noul val basist a iesit din transee. Sunt peste Udrea, TRU, Luzaroiu, Ingas, Cotoi ca doctorate si ca caracter (se citeste cum se aude). Neamtu, spaima strigoilor, isi face partid. Plus un tip umflat cu tupeu, scapat mai tot timpul din lesa, cascada de marlanii pe la televiziunile care-l mai invita. Dar n-o sa-l mai invite, s-au lecuit. Si, desigur, nesaratul MRU. Si el are partid. Dar au constatat cu stupoare ca pentru un partid ai nevoie de musterii. Cineva care sa te asculte, sa-i fii simpatic, sa te soarba. Neavand numarul de tutari necesari ca sa asigure viitorul democratiei pe care conteaza dna Reding, vor trece direct la o alianta. Ei trei si invitatii. Urmata de film si-o halba.

In acest scop, T. Basescu a asigurat Europa ca in Romania, in sfarsit, se respira liber.

Un fost ministru de-al lui Ponta declara ca Base s-a dat fioros de sanchi. Ca vorbele au fost un joc de glezne, s-a dat si el mare la reintoarcere, cum vreti sa fie dupa atatea scatoalce? Ministrul voia sa ne convinga ca spiciul a fost o rabufnire de mascul jignit. Ca, gata, odata razbunat din vorbe, s-a potolit. Si va conlucra, va coabita, va co... etc. Asta il face suspect pe ministru. Credinta ca, la spartul targului, cand o anumita parte din UE ii sufla indesat la pupa, Base resetat nu mai e cel setat.

Statul de drept a invins. Institutiile esentiale ale statului sunt libere. LIBERE. Au rezistat ispitelor, navalei, asalturilor, taierilor de curent si de apa in Comanitei. Libere sa intreprinda ce vrea cu ele. Stenogramele, ascultarile, dar mai ales munca de teren a crestinilor din procuraturi au redat populatiei sentimentul de siguranta ca la Cotroceni seful lui Onaca vasleste pentru ei.

×