x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sertare de suflet

Sertare de suflet

de Marius Tucă    |    29 Dec 2006   •   00:00
Sertare de suflet

M-am apucat sa fac ordine prin sertare. Astfel incat, la 2 ianuarie, cand o sa ma intorc la birou sa incep noul an, anul nostru, al romanilor, anul nostru, al Jurnalului National, sa incep noul an, spuneam, cum se cuvine.

N-am gasit mare lucru. Cateva dosare, mai multe carti, fotografii din studioul emisiunii, agrafe, cerneala si carti de vizita tiparite acum cativa ani. Sunt goale, aproape goale. Aici, intotdeauna a fost ordine. De farmacie. Fiecare sertar cu ideile lui, fiecare sertar cu hartiile lui.

Nimic neobisnuit, nimic iesit din comun, 2007 poate sa vina linistit din punctul asta de vedere. Din punctul de vedere al papetariei, al cochetariei cu ordinea si disciplina de birou. Sertarele mele sunt pregatite pentru integrare, pentru un nou an de munca si zbucium.

Fiecare lucru e pus la locul lui si asteapta cuminte micile si marile provocari. Provocarea unei agrafe, provocarea unei coli de hartie, provocarea unei carti de vizita, a unei fotografii! Ce bine ar fi daca sufletul ar putea fi compartimentat, ce bine ar fi daca sufletul ar avea sertare...

"Fiecare sertar cu ideile lui, fiecare sertar cu hartiile lui. Nimic neobisnuit, nimic iesit din comun, 2007 poate sa vina linistit din punctul asta de vedere"

×
Subiecte în articol: editorial