x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Şi PSD e interesat de fraudă la Bucureşti!

Şi PSD e interesat de fraudă la Bucureşti!

de Ion Cristoiu    |    11 Iun 2008   •   00:00

Candidatul independent Sorin Oprescu a denunţat ieri, într-o conferinţă de presă extraordinară, negustoria dintre Miron Mitrea şi Vasile Blaga la un restaurant din Bucureşti în vederea celui de-al doilea tur al scrutinului din Bucureşti.



Candidatul independent Sorin Oprescu a denunţat ieri, într-o conferinţă de presă extraordinară, negustoria dintre Miron Mitrea şi Vasile Blaga la un restaurant din Bucureşti în vederea celui de-al doilea tur al scrutinului din Bucureşti.

Împricinaţii au dezminţit imediat cele susţinute de Sorin Oprescu. Vasile Blaga reiterînd teza de campanie electorală potrivit căreia Sorin Oprescu e, în realitate, candidatul PSD. Miron Mitrea punînd totul pe seama unei intoxicări a candidatului independent de către maşinăria de diversiuni a Partidului Prezidenţial. Nici noi nu credem în existenţa unei astfel de întîlniri. Şi nu pentru că Miron Mitrea n-ar putea negocia cu Vasile Blaga, ci pentru că respectivii sînt suficient de experimentaţi într-ale lucrăturilor mizere, încît să nu comită imprudenţa unei întîlniri într-un loc public, ci pentru că nici nu era nevoie de o asemenea mişcare.

Am susţinut şi continuăm să susţinem că Sorin Oprescu nu va cîştiga Primăria Bucureştilor.

Întîmplările din ultimul timp ne confirmă din plin.

Să luăm, de exemplu, aşa-zisul sondaj de opinie dat publicităţii de INSOMAR. Institutul cu acest nume n-are nici o legătură cu investigarea onestă a stării de spirit a populaţiei.

Finanţat, ca şi Trustul Realitatea, de Sorin Ovidiu Vântu din bani de sorginte dubioasă, INSOMAR e un FNI politic pus la dispoziţia lui Traian Băsescu de gîndacul tranziţiei româneşti. Sondajele adevărate dau lui Sorin Oprescu un scor de 56 la 54 faţă de Vasile Blaga. Potrivit INSOMAR, Sorin Oprescu are doar 51,2%. Lesne de sesizat şmecheria. Un scor adevărat ar fi făcut imposibilă frauda care se pregăteşte pentru ca Sorin Oprescu să nu cîştige. Un scor în favoarea lui Vasile Blaga ar fi bătut la ochi.

Dînd un procentaj atît de mic pentru Sorin Oprescu, INSOMAR pregăteşte terenul pentru ca frauda să poată fi justificată rapid de Maşinăria de propagandă a Cotrocenilor:

În zilele care au mai rămas pînă la scrutin, Vasile Blaga a recuperat micul procentaj care-l desparte de Sorin Oprescu! O fraudă în care se va implica din plin şi PSD. Pentru că, oricît ar părea de ciudat la prima vedere, cel mai interesat partid în victoria lui Vasile Blaga rămîne PSD. Tot PSD-ul, ţinem să precizăm, şi numai gruparea Mircea Geoană, cum scriu angajaţii din media ai Secţiei de presă şi propagandă de la Cotroceni. După primul tur de scrutin, la nivelul conducerii PSD s-a ivit un anume echilibru. Lui Mircea Geoană nu i se mai poate reproşa un eşec, deşi PSD, spre deosebire de alţi ani electorali, nu mai e formaţiunea concurată de o coaliţie de mai multe partide. Întîia oară după decembrie 1990, FSN se clasează pe locul al doilea după un partid: cel prezidenţial. Toţi liderii PSD, inclusiv Ion Iliescu şi Adrian Năstase, se tem de fulminanta ascensiune a lui Sorin Oprescu în eventualitatea că ar cîştiga scrutinul pe Bucureşti. Un Sorin Oprescu victorios ar fi o personalitate mai solidă chiar decît Ion Iliescu, deoarece va trece drept victorios ca independent în cursa pentru Bucureşti, fără sprijinul partidului.

Să nu uităm, de asemenea, că rebeliunea lui Sorin Oprescu a fost reală şi nu jucată, cum încearcă să ne convingă Trustul de presă al FNI pus în slujba partidului prezidenţial. Sorin Oprescu s-a decis să candideze ca independent împotriva voinţei partidului. În PSD mai sînt însă şi alte personalităţi care refuză să se supună Găştii: Cristian Diaconescu, Mădălin Voicu, Victor Ponta. Pentru astfel de personalităţi, victoria lui Sorin Oprescu ar fi un exemplu că se poate şi împotriva Conducerii. Spaima de un exemplu de urmat de către rebeli face, de altfel, ca victoria lui Sorin Oprescu să nu fie văzută cu ochi buni nici de conducerea PNL. Şi la liberali există personalităţi puternice, în stare să se descurce pe cont propriu. Crin Antonescu, de exemplu. Şi acestora trebuie să li se dea o lecţie prin eşecul lui Sorin Oprescu. Ceva în genul: nu puteţi face nimic fără Partid. Nu numai PSD, dar şi celelalte partide care au delegaţi în secţiile de votare îl vor lucra pe rupte. Pentru a nu bate la ochi, i se va asigura o înfrîngere la o diferenţă mică faţă de Vasile Blaga. Diferenţa mică va face imposibil scandalul de fraudă. Şi chiar dacă Sorin Oprescu ar face scandal, cine să-l sprijine?
PSD?
Nici vorbă.
Organizaţiile aşa-zisei societăţi civile? Sînt toate în mîna lui Traian Băsescu.
Presa?
E toată în subordinea Cotrocenilor.
Concluzia concluziilor:
Nu era nevoie ca Miron Mitrea să aibă o întîlnire cu Vasile Blaga la un restaurant din Bucureşti.
E suficient că se întîlnesc interesele PSD cu interesele PD-L!

×