x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Singura variantă bună pentru Ponta...

Singura variantă bună pentru Ponta...

de Robert Veress    |    06 Apr 2013   •   09:50

... ar fi ca Laura Codruța Kovesi să NU accepte nominalizarea pentru funcția de procuror șef al DNA.

Refuzul ar fi un gest de demnitate care, înainte vreme, ar fi părut incredibil, dar tot atunci și demisia lui Daniel Morar ar fi fost catalogată așișderea.
 
Cu Morar demisionat și Kovesi refuzând preluarea DNA, s-ar zice că Ponta a obținut exact ceea ce își doreau votanții USL, beneficiind, în plus, de binecuvântarea lui Băsescu și a aliaților săi occidentali. O lovitură senzațională, cu armele maestrului de ceremonii Băsescu. Că în schemă au fost amestecați și credincioșii soldați băsiști Alina Bica și Codruț Olaru, nu va mai conta – Victor(ia) Ponta va fi total(ă).
 
De fapt, este extrem de puțin probabil ca Ponta să fi jucat la cacealma - și, ca atare, o eventuală debarasare de Kovesi nu îi va fi trecută în CV. El a spus, limpede, că are informații certe că nu vor exista impedimente în procesul de desemnare a lui Kovesi – chiar dacă nu a vorbit direct, nici cu aceasta, nici cu Băsescu. E de presupus că guvernatorul este cel care s-a asigurat de serviciile fostului procuror general la DNA. Dacă nu a făcut-o și scontează exclusiv pe obediența fără limite a împricinatei, surpriza nu este exclusă. Mai ales că Laura Kovesi s-a și plâns presei, relativ recent, că nu este consultată în legătură cu potențiala nominalizare.

×
Subiecte în articol: ponta kovesi morar bica olaru