x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Steaua – CFR Cluj, a tracului trilemă

Steaua – CFR Cluj, a tracului trilemă

de Dan Dumitrescu    |    20 Feb 2008   •   00:00

Meciul dintre Gigi Becali şi Iuliu Mureşan s-a terminat nedecis. Scorul rămâne la îndemâna suporterilor. Punctează fiecare după cum îi este voia sau nevoia, în funcţie de simpatii sau antipatii.

Meciul dintre Gigi Becali şi Iuliu Mureşan s-a terminat nedecis. Scorul rămâne la îndemâna suporterilor. Punctează fiecare după cum îi este voia sau nevoia, în funcţie de simpatii sau antipatii. Punctează chiar şi cei fără de funcţie, după cum i-a fost gâdilată simţirea. De fapt, numai neocupaţii care agreează violul cu repetiţie mai descoperă savoarea glumiţelor gândite prin buzunarele doldora de interese. Sunt convins că microbistul adevărat era nerăbdător să afle din terenul de joc care sunt argumentele prin care CFR Cluj şi Steaua pariază pe succesele din returul campionatului.

Nerăbdarea cu care este aşteptat debutul în noul sezon competiţional nu se justifică doar prin curiozitatea de a vedea care dintre echipe a lucrat cel mai bine în intersezon. Reluarea campionatului este privită şi ca o izbăvire. Fiindcă ne-am săturat de tiribombele zvonerilor. Ale răspândacilor care, iată, mai au resurse chiar şi pe ultima sută. Am citit că “toţi vor capul lui Andone”. Scormonitorii prin (pardon) culise afirmă că “relaţiile dintre antrenor şi oficialii Clujului s-au răcit. Dinamo stă la pândă!”.

 

Na, drăcie! Cu ceva timp în urmă aflasem că Gigi Becali îl va da afară pe Lăcătuş dacă nu va câştiga meciul cu CFR Cluj. Acum aflu că Paszkany l-a răcit mai întâi pe Andone şi îl va da afară dacă CFR Cluj nu va câştiga meciul cu Steaua. Păi, ce facem fraţilor? Noi ne pregăteam să mergem la stadion pentru cel mai cel meci al începutului de sezon şi, când colo, ei ne cheamă la o execuţie în direct. Victorie Steaua, foc pe Andone. Victorie CFR, foc pe Lăcătuş. Nu ne-au lămurit însă lansatorii de trasoare ce se va întâmpla în cazul unui rezultat de egalitate. Se va raporta doar o economie de muniţie? A dracului trilemă!

Să ne întoarcem în realitatea mai mult anostă decât spectaculoasă. Gigi Becali este, într-adevăr, imprevizibil. Dar, deocamdată, relaţiile sale cu Lăcătuş sunt normale. Andone, în schimb, este bine înşurubat într-un proiect temeinic şi de lungă durată la Cluj. Prelungirea contractului depinde doar de opţiunile sale. Restul, doar speculaţii abracadabrante generate de o întâlnire pe care, într-adevăr, Andone a avut-o cu Nicolae Badea. S-au discutat afaceri care nu au nimic comun cu fotbalul, dar şi despre fotbal. Andone dorea ca CFR-ul să se antreneze în Ştefan cel Mare înaintea meciului din Cupa României. Ceea ce se va şi întâmpla. CFR se va antrena pe terenul care poartă numele marelui Piţi Varga. Dar, sigur că da, asta nu era o ştire, nu era o bombă de presă.

×
Subiecte în articol: editorial