x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sunt ingrijorat pentru Elena Udrea!

Sunt ingrijorat pentru Elena Udrea!

de Valentin Stan    |    27 Oct 2007   •   00:00
Sunt ingrijorat pentru Elena Udrea!

Colac peste pupăză, "sufragetul" uninominal Băsescu s-a prezentat la chermeza electorală a PSD-ilor, din 25 octombrie, ca să-l "obrăznicească" pe Iliescu şi a "descifrat" enigma cu care ne chinuim in acest articol: "Mai mult decăt atăt, aş vrea să vă amintiţi că pe 17 februarie, in Parlamentul Romăniei (...), spuneam că avem nevoie, Romănia are nevoie să-şi reformeze clasa politică şi concluzionam că singura soluţie este votul uninominal!". Păi, asta nu fusese pe 14 februarie 2007?


Marinarul ajuns preşedinte prin graţia sfinţilor şi mucenicilor la a căror canonizare merge voiniceşte, imun, surprinzător, la fumul de tămăie, are probleme foarte serioase cu "etajele" superioare ale memoriei! Băsescu ne-a dat speranţe tuturor apostrofănd-o pe jurnalista care ii atrăgea atenţia că maşina "profesoarei" Elena Udrea poposea, la ceas de seară, la conacul prezidenţial: "Vă rog să-mi arătaţi fotografia! Doamnă, spuneţi o minciună! Confundaţi o maşină cu o femeie! Eu n-aş face confuzia asta! Nu vă spun maşină!". Era clar! Omul nu făcea confuzii intre maşini şi femei! Sper că era de bine, deşi eu nu m-aş fi lăudat cu asta, căci, presupun, mai sunt vreo căteva milioane de romăni care nu o confundă pe Elena Udrea cu o maşină! Mă rog, cu un automobil pe patru roţi!


Deunăzi, insă, inevitabilul s-a produs! Băsescu a inceput să facă şi el confuzii! Nu, nu legate de Elena Udrea! Alea sunt certitudini! Confuzii legate de votul uninominal! Bunăoară, in comunicatul oficial din 23 octombrie 2007, omul capabil să "discernă" intre o maşină şi femeia Udrea, a informat naţiunea romănă: "Pe data de 14 februarie 2007, in Parlament, am făcut o declaraţie in care vorbeam despre necesitatea reformării clasei politice şi anunţam declanşarea procesului de consultare cu Parlamentul, in vederea lansării unui referendum pentru votul uninominal (...)". Frumos! Doar că pe 14 februarie, conform comunicatului oficial din aceeaşi zi, Băsescu nu spunea Parlamentului că a "declanşat procesul de consultare"! Ci, informa Parlamentul că, "din acest moment, procedura de lansare a referendumului a fost indeplinită". După ce precizase: "Vă consult, repet, termenul constituţional este «vă consult», cu privire la organizarea unui referendum, cu privire la introducerea votului uninominal"! Faceţi diferenţa? A făcut-o şi Băsescu a doua zi, pe 15 februarie 2007, cănd a revenit cu o scrisoare către Parlament, in care arăta: "(...) Vă consult cu privire la organizarea (...) unui referendum naţional consultativ cu privire la introducerea votului uninominal"!


Bun, pănă la urmă, cănd a consultat preşedintele Parlamentul? Pe 14 februarie sau pe 15 februarie? A consultat sau a "declanşat procesul de consultare", cum zicea pe 23 octombrie? Mda, nasol moment! Nu mai inţeleg nimic! Colac peste pupăză, "sufragetul" uninominal Băsescu s-a prezentat la chermeza electorală a PSD-ilor, din 25 octombrie, ca să-l "obrăznicească" pe Iliescu şi a "descifrat" enigma cu care ne chinuim in acest articol: "Mai mult decăt atăt, aş vrea să vă amintiţi că pe 17 februarie, in Parlamentul Romăniei (...), spuneam că avem nevoie, Romănia are nevoie să-şi reformeze clasa politică şi concluzionam că singura soluţie este votul uninominal!".


Păi, asta nu fusese pe 14 februarie 2007? Acum, o mutarăm pe 17 februarie? Vorba lui Boc, pe 4 iunie 2007, la Antena 3, in emisiunea Gabrielei Firea: "Nu am vorbit de nelegitimitatea Parlamentului"! In condiţiile in care, pe 5 mai 2007, la emisiunea lui Stelian Tănase, de pe Realitatea TV, se referise la autodizolvarea Parlamentului "dacă poporul va avea un alt punct de vedere decăt Parlamentul (...), pentru că işi pierde legitimitatea"!


Dragii mei, sunt foarte ingrijorat! Vă daţi seama ce se poate intămpla? Sub presiunea votului uninominal, dacă o confundă băieţii ăştia pe doamna "profesoară" femeie Udrea cu o maşină? Consecinţele ar fi incalculabile! Republica Norvegia ar putea redeveni Regat! In plus, nu am mai şti cine poposeşte nopţile la conacul prezidenţial! Nasol!

×
Subiecte în articol: editorial februarie uninominal udrea