x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Supărată pe decolteu

Supărată pe decolteu

de Lucian Avramescu    |    22 Iul 2008   •   00:00
Supărată pe decolteu

Domnilor colegi, îmbrăcaţi-o pe doamna Udrea! N-aveţi de unde lua imagini călugăreşti curăsfăţata revistelor de plajă? Chemaţi urgent graficienii. Puneţi-i la treabă.

Doamna Udrea a fost trimisă de conducerea PD-L să facă ordine la Constanţa. Să urechească şi să demită pentru contraperformanţă. Să îi pună în genunchi pe coji de nuci pe ticăloşii care în judeţul natal al preşedintelui au îndrăznit să se lase umiliţi de unul ca Mazăre. Ruşine, ruşine, ruşine! Şi uite aşa, doamna de fier-beton a PD-L-ului (fostă PNL, fostă simpatizantă PSD) a aterizat la Constanţa. Numai că priceperile – multiple de altfel – doamnei nu s-au mai nimerit pe calapodul organizatoric al muncii de partid. În loc să rezulte ordine, a ieşit un tărăboi monstru. În loc să stingă focul, au izbucnit flăcări pînă la cer. Vechii pedişti constănţeni n-au înţeles să facă sluj în faţa Înalt Trimisei. Ba unii au expediat-o la plimbare. Presa, atentă la subiect, l-a redactat în toată nuditatea sa. Pentru a-l face veridic, televiziunile au folosit şi imagini – de arhivă, e drept – cu doamna Udrea. Numai că în 99 la sută dintre ele, însărcinata cu optimismul de la Cotroceni (l-am citat aproximativ pe preşedinte), cea menită să lumineze întunecatele coridoare ale Palatului, apare semi-îmbrăcată, semi-dezbrăcată. Decolteul este întotdeauna generos, rochiile dezvelesc mai mult decît acoperă, fiind croite în general cu zgîrcenie, probabil în vremea în care personajul nu figura în lista celor mai bogate femei din România. Presa n-a găsit poze cu doamna Udrea călugăriţă. Ce face CNA-ul? – se revoltă doamna. Nu se mai poate respira în ţara asta! Să îşi dea toţi demisia!

Sigur, supărarea doamnei Udrea se trage din multe. Protectorul scade zilnic în sondaje. Misiunea politică la Constanţa a fost ratată jalnic. Noul primar al Capitalei a închis mina de aur a parcărilor. Poate să zică pe gură toate astea? Nu. Drept pentru care s-a supărat pe decolteu. S-a supărat uitînd că l-a comandat singură. S-a supărat pe rochiţele de un lat de palmă, uitînd că nu soacră-sa i le-a tăiat cu foarfeca.

S-a supărat pe pozele nude din revistele cu un astfel de profil. Păi, nu ea a acceptat să pozeze? Huooo, presa!

Domnilor colegi, îmbrăcaţi-o pe doamna Udrea! N-aveţi de unde lua imagini călugăreşti cu răsfăţata revistelor de plajă? Chemaţi urgent graficienii. Puneţi-i la treabă. Cu fermoarul unei pensule se poate închide pînă sub bărbie fereastra indiscretă a decolteului. Lungiţi-i cu niţică cerneală rochia! Desenaţi-i o încruntare savantă pe chip pentru a se armoniza cu promisul post de ministru al Justiţiei sau de prim-ministru.

Întîmplarea face ca tot în aceste zile domnul Băsescu, iubitul nostru prezident, să explice atitudinea de sorginte nazistă faţă de români a Guvernului Berlusconi, printr-o proastă interpretare dată de căscăunzii din presă. Na-ţi-o bună! Unde dă Berlusconi şi unde crapă Băsescu! În concluzie, tot presa sireaca! Brodeala dracului! Strănută Băsescu – Udrea îşi duce mîna la poşeta ei de 30 de mii de euro să scoată batista. Tuşeşte Udrea – preşedintele aleargă după un pahar cu apă. Supărarea siameză pe presă îi leagă mai strîns decît o verighetă de cununie sau decît un sentiment sufletesc de respect reciproc.

Revin. Stimaţi colegi, puneţi mînă de la mînă şi îmbrăcaţi-o pe doamna Udrea. Doamna responsabilă cu optimismul se prepară pentru altă carieră care pretinde ţoale mai lungi. Şi apoi, de la o vîrstă încolo (doamna nu mai e de mult liceană), nu-i recomandat să-ţi pui în lumină dedesubturile. 

×
Subiecte în articol: editorial udrea doamna