x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Talent la recuperări

Talent la recuperări

de Tudor Octavian    |    18 Feb 2009   •   00:00

SCRIITORUL DE LA PAGINA 3



Un privilegiu al notorietăţii, de care nu se vorbeşte, fiindcă fără discreţie n-ar mai fi privilegiu, e succesul la femei.

Îl descoperă, o dată cu victoria în alegeri, şi unii politicieni tonţi şi urâţi, dar şi cei cu complexe.

Familiştii au unele ezitări, când realizează ce mare şi variată e lumea admiratoarelor şi a piţipoancelor, care-şi oferă, în mod dezintersat, talentele de secretare sau consiliere, dar rămân îndeobşte loiali nevestelor. Însă membrii de partid între două vârste, care încă nu au reuşit să-şi găsească sufletul pereche, ajung în scurt timp legende vii pentru insistenţa cu care sunt curtaţi şi adjudecaţi de vedete, top modele, dar şi de alte celebrităţi.

Un fost demnitar, bunăoară, nici n-a apucat bine să fie demis, că a devenit subiect mare de prima pagină în mai toate publicaţiile mondene. Nu-i de colea ca, în numai un sfert de mandat, să le cucereşti una după alta pe a şasea fostă iubită a stoperului Naţionalei de fotbal, pe a patra soţie a manelistului bebe de la Slatina, pe blonda de larg consum a DJ-ului de la clubul de fiţe Kalaşnicov şi chiar pe cea mai adorată zână de televiziune care, între două divorţuri extrem de reuşite, şi-a regăsit astfel încrederea în viitorii soţi.

Adevărul ne obligă să spunem că fostul demnitar, altfel un bărbat spilcuit şi înfipt, s-a antrenat oarecum pentru condiţia sa mai nouă, de partidă pentru toate fetele de măritat ale opoziţiei, mai înainte de a deveni un foarte activ dandy politic. A fost omul potrivit la momentul potrivit, atunci când un faimos impresar a trebuit să se despartă de aleasa inimii lui pe durata a zece ani de puşcărie, pentru trafic de carne vie. A fost amorul providenţial, când cunoscutul business-man Johny Cămătaru şi-a alungat amanta favorită în stradă, fiindcă nu-i mai arăta aceeaşi afecţiune ca pe vremea când avea 12 ani. Şi tot el a ajutat-o să treacă peste cel mai greu moment al vieţii pe soţia mai bătrână cu 15 ani a bancherului Schnitzelgros, în ziua în care femeia a decis că la banii ei îşi poate permite un român verde fără prejudecăţi sexuale. Unii nu se simt eleganţi decât în haine second-hand. Alţii nu simt dulceaţa femeii decât dacă e fezandată de alţii. Mai există şi o categorie de întreţinuţi care nu se simt realizaţi glandular decât dacă îşi pot lăuda ibovnicele şi nevestele c-au fost mai întâi ţiitoare ale unor oameni celebri: sportivi, actori sau bogătaşi. E un gen de mândrie pe dos. N-o practică toţi, de regulă şi-o manifestă în grupuri care apreciază astfel de rafinamente intelectualiste, dar când n-au cum să-şi glorifice talentul la recuperări le e destul că se simt bine cu el.

×
Subiecte în articol: editorial