x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tânăr avocat cu potenţial

Tânăr avocat cu potenţial

de Razvan Barbulescu    |    22 Mar 2012   •   14:49

Talent de exceptie in vremuri de exceptie. La treizeci sI ceva de ani deputatul Boldea a reusit ceea ce altii abia daca izbutesc la cincizeci sI ceva - spalare de bani, fraude imobiliare, falsuri de coma. Momentan s-ar afla la Shar el-Sheikh, pentru o tranzactie cu piramide. Astia mici, daca sunt incurajati la timp, ard etapele ca nebunii. Ca principiu, beizadeaua de partid e luata in custodie de un greu. Verificat, pus pe orbita si scos la produs. Ca boarfele pe centura.

In cazul Boldea, Mircea Toader, Saint- Bernardul pedelist, care adulmecase mortii ingropati in troiene dupa coniacul pe care l-ar fi emanat, l-a mirosit sI pe Boldea. Tanar, avocat, un munte de potential, glagorie, bani...Venea ca turnat partidului care tocmai isi organiza pepiniera si evident viitorul tarii.

Anul 2004, anul saltului portocaliu, a coincis cu anul in care Boldea a cucerit tineretul galatean: Boldea, presedinte! ...Boldea, presedinte!... Indeplinea algoritmul lui Basescu: tanar, studii, penetrant. Dupa trei ani de asteptari, Boldica aduce prima victorie partidului: tunul imobiliar Aviasan. Mai trece un an sI starneste curiozitatea SRI-ului. Toader- alcoolmetru (care-l facuse om) se scutura prudent de el. Potential debordant, Boldea se lipeste de unul Necula, deputat cu figura blanda, ceva in genul lui Berca, tocmai buna de ministru.

In fapt, Boldea avea demnitatea lui, ba, dai la partid dar lasa-mi, manca-ti-as si mie, nu ma jupui. Boldea ardea etapele, revigorase tineretul pedelist galatean, devenise un model de reusita la Dunare, trecuse la formula 1. Mai tare ca Moni in anul maritisului cu Iri.

Lepadat de pedelisti, in care bagase spaima scandalurilor cu final la DNA, Boldea e recuperat de SMURD-ul polticienilor deprimati - UNPR. Progresistii i-au apreciat utilitatea.
In cinci ani de deputatie, Boldea a scos pe piata plenului doua proiecte decisive pentru rasa coruptul politic romanesc: 1. limitarea accesului la dosarele penale 2. sanctionarea scurgerilor de informatii in faza de urmarire penala.
Escrocul lansat de pedelisti trage dupa el un lot de opt urmariti penal si un numar important de investigatori care-si deterioreaza cota la TV.

Ghinionul lui Boldea e ca ne aflam in an electoral. Prostul a ajuns vedeta fiindca da bine sa vada fraierii cum puterea isi urmareste coruptii. In plus, scandalul mai acopera galma reintregirii salariilor, domeniu in care FMI-ul tocmai ne-a mai dat una peste asteptari.

×
Subiecte în articol: editorial