x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale "Tandemul" Daniel Băsescu Radu Moraru!

"Tandemul" Daniel Băsescu Radu Moraru!

de Valentin Stan    |    03 Noi 2007   •   00:00
"Tandemul" Daniel Băsescu  Radu Moraru!

"Preafericirea Voastră, trebuie să vă spun că am şi creştinat. Poate e o poveste... Doar in două cuvinte, am avut un secund care s-a căsătorit cu o turcoaică, cetăţean romăn, şi, după cinci ani, sigur că am şi ţinut foarte mult la el, cănd copilul a ajuns la cinci ani, a venit mama, turcoaica, şi m-a rugat să merg să creştinez copilul, ca să se poată duce la mormăntul tatălui. M-a impresionat, cred că a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut in viaţa mea, din punct de vedere al creştinilor!"


Pe tema interviului acordat de "evlaviosul" Băsescu pe 31 octombrie postului TV din Calea Victoriei, postul ăla cu "sănii" lăsaţi, "ciorapi" plasă şi "ruj" intins pe bărbie se poate scrie, intr-adevăr, un roman fluviu! Sincer, imi pare rău de Radu Moraru! Am avut căndva o colaborare plăcută… Sunt convins că dumnealui nu-i pare rău de mine! Cine ar fi crezut că un fapt similar se va fi produs in preajma sutanei miruite a noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romăne? Preafericitul Daniel l-a decorat pe Preşedintele Băsescu, pe 27 octombrie, după ce Băsescu il decorase pe el! Adică s-au decorat reciproc! Cam tot aşa s-au gratulat reciproc Moraru Băsescu la "celebra" televiziune B 1 TV!


Mai mult! Daniel i-a zis, cutremurat de har evanghelic, mireanului blagoslovit cu certificat de marinar şi pedigree de preşedinte, care nu mai prididea mulţumind inaltului prelat: "(…) Noi am aflat că aţi făcut şi aţi fost naş la foarte multe botezuri şi la multe cununii şi dorim ca in continuare să desfăşuraţi această lucrare misionară". (vezi Rador, TVR 1, 27 octombrie, ora 11:55).


Acuma, dacă botezi un copil, intr-o familie creştină, se cheamă că eşti misionar? Conform DEX, nu! "Misionar" inseamnă: "Persoană (de obicei călugăr sau preot) trimisă să răspăndească creştinismul in ţări cu altă religie dominantă"! Păi, asta face Băsescu, din insărcinarea Patriarhului? Acest Traian "Botezătorul" creştinează? Răspunsul "mucenicului" de la Cotroceni vă va ului:


"Preafericirea Voastră, trebuie să vă spun că am şi creştinat. Poate e o poveste... Doar in două cuvinte, am avut un secund care s-a căsătorit cu o turcoaică, cetăţean romăn, şi, după cinci ani, sigur că am şi ţinut foarte mult la el, cănd copilul a ajuns la cinci ani, a venit mama, turcoaica, şi m-a rugat să merg să creştinez copilul, ca să se poată duce la mormăntul tatălui. M-a impresionat, cred că a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut in viaţa mea, din punct de vedere al creştinilor!" (vezi Rador, TVR 1, 27 octombrie, ora 11:55).


Vedeţi? Preşedintele ii aduce pe "păgăni" la "dreapta" credinţă şi produce prozeliţi pentru "turma" Păstorului Daniel! Sigur, nu ştim dacă a sădit credinţa "dreaptă" in sufletul copilului "păgăn" inainte sau după ce l-au cădelniţat popii ca preşedinte! Oricum se făleşte, ca preşedinte, cu asta! Exact cum scrie la Legea Cultelor: "Cultele sunt egale in faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult!".


Păi, ce? Discriminează Traian "Botezătorul" vreun cult? Nici vorbă? El doar creştinează copii de turci! A, am uitat? Ştiţi de ce l-a decorat Daniel? Fiindcă: "(…) Domnul Preşedinte Traian Băsescu, Preşedintele Romăniei, ne-a onorat astăzi cu prezenţa aici şi a arătat o preţuire deosebită pentru biserica noastră numind-o, de mai multe ori, biserică naţională (…)". Exact cum zice Legea Cultelor că este Biserica Ortodoxă, nu-i aşa? Sau exact cum zicea Băsescu, atunci cănd l-a decorat pe Daniel, pe 30 septembrie: "Biserica naţională a statului romăn!".


Dragii mei, ştiţi ce cred/nu cred eu sincer? Eu nu cred că Daniel era in straiele alea preoţeşti, atunci cănd l-a decorat pe "Botezător". Eu cred că era obosit şi ii ţinea locul, sub patrafir, Radu Moraru! Asta ar explica confuzia cu "lucrarea misionară"! Cred că Radu Moraru se găndea cum o să convertească "Botezătorul", la "creştinism", TVR, aşa cum convertise B 1 TV! Tiii, mare ţi-e grădina, Doamne!





×
Subiecte în articol: basescu editorial