x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tara lui "daca"

Tara lui "daca"

de Marius Tucă    |    07 Iul 2004   •   00:00

Dupa ce Grecia a ajuns campioana europeana am auzit nenumarate comentarii in legatura cu ce mare branza am fi facut noi daca am fi fost in Portugalia.

Este interesant ca pana sa castige Grecia campionatul n-am auzit pe nimeni sa vorbeasca de aceasta problema. Ideea celor care isi dau cu presupusul pe marginea subiectului cu "daca si cu parca" este cat se poate de simpla: "Pai, daca a castigat Grecia, iti dai seama ce am fi facut noi?!". L-am auzit inclusiv pe antrenorul Anghel Iordanescu, daca nu ma insel, de figura frumoasa pe care am fi facut-o daca nu ne fura arbitrul in meciul cu Danemarca! Este o gandire tipic romaneasca. N-are nimic de-a face cu performanta, ne imbatam cu apa rece pe care am fi putut s-o bem daca descopeream izvorul ascuns in muntii, care n-au fost descoperiti, acestia fiind inca in formare!

Hai sa fim seriosi! Asa putem spune ca pe greci ii batem la orice ora din zi si din noapte deci titlul din Portugalia era al nostru, dar n-am avut noroc in viata. Da, e adevarat, suntem campioni mondiali, nu europeni, la speculatii, la smecherie, la invarteli si gaselnite. Comunismul ne-a invatat pe termen lung nu cum sa facem ceva, sa realizam ceva, ci cum sa ne facem, sa ne prefacem ca am facut! In plus de asta, in cazul unui esec am dat vina pe cineva, intotdeauna am gasit vinovati - cerul, ramul, lumea, apele - , niciodata nu ne-am intrebat macar daca am putea fi si noi de vina cu ceva.

Iar acum, dupa ce nu ne-a tinut nici o smecherie, dupa ce am gasit si vinovatii pentru necalificarea noastra la Euro 2004 mai avem tupeul sa si fabulam despre ce buni am fi fost noi daca…

Suntem irecuperabili… suntem pierduti definitiv in "Tara lui daca"…

×
Subiecte în articol: editorial