x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tariceanu - un Bratian al gainilor moarte

Tariceanu - un Bratian al gainilor moarte

de Ion Cristoiu    |    19 Oct 2005   •   00:00

Sub guvernarea lui Ion C. Bratianu romanii au fost trimisi peste Dunare sa-i scoata pe turci din reduta Grivitei.

Sub guvernarea lui Calin Popescu Tariceanu, romanii au fost trimisi la Ceamurlia de Jos sa scoata orataniile din cotete si sa le arunce in tomberoanele de gazare.

Sub guvernarea lui Ion I.C. Bratianu romanii, in izmene, i-au oprit pe nemti sa treaca de Marasesti.

Sub guvernarea lui Calin Popescu Tariceanu, romanii, in combinezoane, au oprit virusul gripei aviare sa treaca Dunarea.

Doar betia unei victorii care n-a avut loc, deoarece afacerea gripei aviare a fost, ca si Revolutia in direct, o uriasa mascarada mediatica, ar putea explica mai noua semetire a lui Calin Popescu Tariceanu impotriva tuturor: a lui Traian Basescu, a Opozitiei, a presei.

Singurul impotriva caruia insuratelul nostru cu Puterea n-a avut curaj nici sa ridice ochii a fost Silvio Berlusconi. Ghiujul macaronar si-a permis sa faca in public o glumita de prost gust pe seama Romaniei. Alaturi, sub ochiul televiziunilor, premierul Romaniei zambea cu gura pana la urechi. Era fericit ca marele Silvio Berlusconi, cu a carui inghetata linsa se falea Adrian Nastase, sta langa el fara sa-i dea una cu cotul!

Fudulia rimeaza cu prostia. Din spectacolul ieftin mesterit zi de zi de un alt bolnav de televizor - ministrul liberal Gheorghe Fluture - Calin Popescu Tariceanu a tras concluzia ca e mai istoric decat toti Bratienii la un loc: Ion, Ionel, Dumitru si Vintila.

Dovada?

In ansamblul actualei Puteri, Calin Popescu Tariceanu a facut figura de politician intelept, pragmatic, de politician care intelege ca obiectivul celui ajuns la Putere nu e sa dea gata Opozitia, ci realitatea.

Si deodata, tocmai cand ne asteptam mai putin, pe domnul de la statia Victoria l-a apucat strechea tavalelii electorale. Prin ogarul sau politic, numitul Ludovic Orban, a proclamat un asalt, un asalt decisiv pentru cucerirea Puterii. Nu suntem simpatizanti ai lui Traian Basescu. Dar a-l ataca dur pe presedinte, deoarece n-a dat iama prin toate institutiile statului pentru a planta clientela Aliantei, de la procurorul general pana la femeia care spala WC-urile la scoala din Cocarlati, mi se pare nu numai o nazbatie, dar si o dovada de proasta apreciere a situatiei in care se afla acum Puterea.

Acum, in pragul iernii, dupa sapte dezastre care au lovit tara, in fata unei etape decisive pentru admiterea Romaniei la termen in Uniunea Europeana, trebuie sa fii lovit de febra gripei gainilor din Ceamurlia de Jos ca sa-ti irosesti energiile intr-o batalie oarba cu Opozitia. Nu stim cine l-a sfatuit pe Traian Basescu in ultimul timp. Daca n-au fost insa un moment trecator, propunerile de minim armis-titiu politic - renuntarea la schimbarea presedintilor consiliilor judetene, acceptarea ofertei PSD privind Curtea Constitutionala - mi se par semnul unei inteleptiri salutare.

Ptiu, sa nu-i fie de deochi!

Sa ne reamintim ca toti oficialii Uniunii Europene in trecere pe la Bucuresti au avertizat clasa noastra politica sa puna capat ciorovaielilor si sa ajunga la un consens minim pentru solutionarea marilor si realelor probleme ale tarii. In Bulgaria, in Germania, principalele partide au ajuns sa formeze guverne de uniune nationala pentru a scoate tara din criza. Nu pretindem lui Calin Popescu Tariceanu sa aiba o asemenea maturitate politica. Pentru asta iti trebuie cel putin Bacalaureatul la materia numita barbat de stat. Dar macar scoala elementara i-o putem pretinde.

Colegul de partid Eugen Nicolaescu i-a pisat pe romani in aceste zile cu sfatul de a se vaccina impotriva gripei aviare.

Am impresia ca l-a omis pe Calin Popescu Tariceanu!
×