x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Telegramă din bucătărie

Telegramă din bucătărie

de Roxana Roseti    |    11 Oct 2009   •   00:00

Recunosc că întotdeauna mi-au plăcut bucătăriile. Nu ştiu de ce, dar în bucătărie se nasc cele mai interesante conversaţii, în jurul celei mai reuşite cafele.

Bucătăria, pur şi simplu ca loc, deoarece ca spaţiu de desfăşurare a calităţilor gospodăreşti sincer vă mărturisesc că în afară de mămăliguţă, tocăniţă, salată orientală (de fapt multe salate), spaghete, o ciorbă nedefinită şi sandviş-uri (conform principiului uneori întâlnit prin filmele americane: "Vai, să vezi ce sandviş bun cu brânză ştiu să fac") altceva nu prea ştiu să pregătesc.

Desigur, mai e la mijloc şi lipsa de timp care stopează mult creativitatea culinară şi desigur că mi-aş dori, de exemplu, să ştiu să fac prăjituri pe care să nu le mănânc eu, ci pe care să fac cadou, inspirată fiind de un personaj de film ("La finestra di fronte" - "Fereastra de vizavi" se numeşte filmul) care dispărea brusc în timpul nopţii pentru a... "fabrica" torturi!

La fel de sincer vă zic că îl invidiez pe Jamie Oliver - subiectul central al rubricii "Special" de astăzi. Tipul se mişcă. E capabil să îţi vorbească despre fashion în timp ce pregăteşte o omletă, de fapt el poate face dintr-o omletă Regina Omletelor şi tocmai de aceea se poate spune că este nu un bucătar, ci un trendmaker. Cam atât, scuzaţi-mă că sunt atât de telegrafică, dar am un motiv bine întemeiat: "Astăzi. Stop. Cinemateca de duminică. Stop. DVD. Stop. Filmul «Telegrame»..."

×
Subiecte în articol: editorial