x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ticălos – abject, infam, josnic, mişel, mizerabil, mârşav, nedemn, nelegiuit, nemernic, netrebnic

Ticălos – abject, infam, josnic, mişel, mizerabil, mârşav, nedemn, nelegiuit, nemernic, netrebnic

de Radu Tudor    |    09 Sep 2010   •   00:00
Ticălos – abject, infam, josnic, mişel, mizerabil, mârşav, nedemn, nelegiuit, nemernic, netrebnic

Mult iubitul şi stimatul a ieşit iar în decor. Plăcerea lui. Supărat pentru că Emil Boc nu şi-a depus mandatul, conducătorul a răbufnit într-o vizită de lucru pe la sinistraţii din Moldova inundată: "Când aplaudaţi când se cumpărau voturi cu dublarea pensiilor vinovat era preşedintele, că nu vrea mărirea pensiilor, când spuneam că nu este sustenabilă. Cert este că exact ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile acum ţipă. Şi dintre oamenii politici, şi din presă". Evident, afirmaţia era făcută pentru jurnalişti. Iar reproşul aplauzelor era destinat... presei. Din câte ştiu eu, un singur post de televiziune aplaudă şi pupă în mod constant puterea. Unu' care-l sufocă pe preşedinte cu dragostea sa dezinteresată...

Potrivit statisticilor oficiale, în 2007-2008 exista un excedent la bugetul de pensii. Adică o colectare suplimentară a taxelor şi impozitelor faţă de cheltuială. Din noiembrie 2008, de când la putere a venit acest supercuplu al competenţei şi prosperităţii, totul s-a dus la vale. Şi am ajuns azi la un deficit serios în bugetul de pensii. În nici un caz însă de 3,6 miliarde de euro. Asta e o minciună sfruntată. Care ar fi cauzele acestui deficit? În primul rând, decizia de a tăia salariile bugetarilor cu 25%. Bugetarii au salariul complet pe cartea de muncă, aşadar şi contribuţiile cele mai constante la fondul de pensii. Prin reducerea salariilor, a scăzut şi contribuţia la pensie. Apoi, falimentarea intenţionată a 400.000 de IMM-uri (SRL-uri) care plăteau salariaţilor taxele şi impozitele, implicit cele de la fondul de pensii. Altă sursă tăiată.

Încă o cauză: modificarea de zece ori în nouă luni a Codului Fiscal. Orice dorinţă de afaceri, a unui investitor român sau străin, s-a făcut praf pe fondul acestui haos fiscal. Adio noi afaceri, noi investiţii!
Aceste trei motive, plus 100 de alte gafe sinistre ale Guvernului, au dus bugetul de pensii în pragul unui deficit fără precedent. Nu liberalii, nu ţărăniştii, nu capitalismul anglo-american şi burghezii sunt de vină. Fără nici un fel de îndoială, catastrofa economică generată de cea mai incompetentă echipă guvernamentală a ultimilor 20 de ani e cauza. Iar echipa şi modul în care aceasta conduce sunt asumate de unicul conducător. Vorba proverbului, cum e turcu' şi pistolu'.

Maestrul minciunilor şi diversiunilor a spus aşa: "Ticăloşii care i-au păcălit pe pensionari". Să vedem discursurile domniei sale din 2009. Cine cu ce se lăuda la Craiova în octombrie, la un miting electoral. Citez: "În acelaşi mandat 2004-2009, pensia medie în 2004 era 230 de lei. Astăzi, pensia medie este 715 lei. Salariu mediu în 2004 era 830 de lei, astăzi, salariul mediu este 1.835 de lei. Nu spun că pensia sau salariile sunt suficiente. Dar cine nu vede progresul înseamnă că refuză să înţeleagă că România din 2009 nu mai este România din 2004. România s-a schimbat, şi s-a schimbat în bine". Anul trecut era bine că s-a triplat pensia medie, anul ăsta e o ticăloşie?!

Mai departe. Acelaşi. Tecuci, noiembrie 2009: "Premierul a promovat, la Parlament, Legea pensiilor. Vreau să ştiţi, ca să nu cădeţi în capcana propagandei mincinoase, nici o pensie a oamenilor care au muncit nu se micşorează aşa cum au spus. Nici o pensie nu se micşorează".

Despre promisiunea fermă făcută de comandantul suprem în faţa cremei Armatei Române, că nimeni nu se va atinge de pensiile militare, am vorbit şi scris destul. Adevărul e cunoscut, de la primul sergent rezervist până la ultimul general în retragere. Pentru că tot a introdus în limbajul politic cuvântul ticălos, aş vrea să reproduc definiţia acestui cuvânt şi sinonimele lui, aşa cum apar ele în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. Să vedem: ticălos - abject, infam, josnic, mişel, mizerabil, mârşav, nedemn, nelegiuit, nemernic, netrebnic.
Nu-i aşa că v-aţi lămurit deplin despre cine e vorba?

×
Subiecte în articol: editorial