x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Javre ordinare, să fiţi pacienţii chirurgului Brădişteanu!

Javre ordinare, să fiţi pacienţii chirurgului Brădişteanu!

de Dan Constantin    |    06 Dec 2012   •   17:23

DNA anunţă un nou mare “succes” în lupta anticorupţie – trimiterea în judecată a doctorului Brădişteanu, eminentul chirurg. Acuzele procurorilor sunt desprinse din înscenările judiciare cele mai abjecte din perioada stalinistă: doctorul l-a internat pe Adrian Năstase în seara teribilă a sinuciderii ratate, act care a însemnat, în mintea rătăcită a procurorilor conduşi de Daniel Morar, “favorizarea infractorului”. Năstase, cu plagă împuşcată de glonţ, fusese adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca de un echipaj medical. El nu fusese luat de mână de prietenul Brădişteanu şi ascuns, sub nume fals, într-o rezervă secretă a spitalului. Ancheta ordonată avea acoperire de la cel mai înalt nivel. Kovesi declara că sunt suspiciuni de diagnostic fals, aruncând anatema asupra corpului medical de la Floreasca. A fost cercetat penal în acest dosar profund ticălos şi inuman nu doar doctorul Şerban Brădişteanu. Sub ancheta şi presiunea interogatoriilor s-au aflat dr. Lascăr, şeful clinicii de Chirugrie Estetică şi reparatorie, directorul Spitalului Radu Macovei, precum şi o doctoriţă ATI. Procurorii erau mânaţi de la spate de “suspiciunile” pe care le avea Monica Macoveni asupra diagnosticului, ceea ce devenise un ordin de luptă care trebuia executat necondiţionat. Pentru a forţa “proba” procurorii i-au audiat pe cei cercetaţi în interogatorii care au durat şi opt ore, timp în care medicii eminenţi au fost scoşi din activitate, blocaţi de la operaţii, rupţi de bolnavii care aveau nevoie de competenţa medicală la vârf. Profesorul Astărăstoaie, şeful Colegiului Medicilor, a avut o poziţie tranşantă şi s-a adresat imediat organismelor profesionale internaţionale pentru a opri acţiunile de intimidare a medicilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, implicaţi în acest caz. Acest demers a fost dat la spate de dulăii de la DNA care aveau mandat fără echivoc – Năstase trebuie eliminat (şi au fost la un pas de îndeplinirea visului băsist), iar cei care i-au acordat asistenţă medicală, distruşi profesional. Mintea îngustă a băsismului este nu doar plină de ură; devine iraţională, şi până la a fi criminală nu-i mai trebuie decât un pas. Năstase a fost ridicat din spital şi dus la închisoare, deşi la Floreasca se afla sub pază strictă. Salonul devenise o celulă, iar spitalul o închisoare. Ca atare, ce a făcut Brădişteanu ca să împiedice executarea pedepsei? Procurorii, cu un jeg moral greu de spart cu pichamărul, au ajuns la concluzia că Brădişteanu l-a internat fraudulos în Secţia de Chirurgie Cardiacă. Unde trebuia dus pacientul Năstase, odată intrat în spital? Să fie pus în ghips, să i se opereze stomacul, să i se facă poate o peraţie de apendicită? “Medicii” lui Morar nu dau răspuns; ei ştiu că nu trebuia să fie Năstase îngrijit de un şef de clinică.

Mă rog la Dumnezeu să ajungă Morar, Kovesi, Macovei pacienţii profesorilor anchetaţi de la Floreacsa. Să aştepte să fie operaţi urgent de Brădişteanu şi chirurgul să fie convocat la Tribunal, în procesul deschis acum.

Prostia DNA merge mână în mână cu ticăloşia. Brădişteanu este trimis în judecată la câteva zile după ce Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că Năstase s-a aflat în zilele internării la Floreasca în regim de executare a pedepsei. Atunci, cum l-a ajutat Brădişteanu pe infractor să se sustragă executării pedepsei?

Să vă văd sub bisturiul care tremură de oboseală şi de nervii produşi de umilinţă, javre ordinare!

×