x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Timişoara pierde în apărarea lui Dragomir

Timişoara pierde în apărarea lui Dragomir

13 Apr 2010   •   00:00

Putreziciunea de la LPF începe să pută tot mai urât. Damfurile de Glina au fost stârnite de faptul că Dumitru Dragomir a făcut din cloaca pe care o conduce preş pentru Marian Iancu.

Nu ştiu care este preţul supuşeniei neruşinate pe care preşedintele ligii o afişează faţă de patronul Timişoarei. Bănuiesc însă că miza este (sau a fost) foarte mare de vreme ce Dragomir, altfel un individ care s-a aşezat întotdeauna cu mare parşivenie între capră şi varză, a acceptat riscul de a lucra la vedere şi de a stârni muşuroiul.

Legitimarea pe sub mână a fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la Rapid reprezintă un adevăr incontestabil. Tertipurile folosite în acest caz nu reprezintă însă o invenţie. S-a mers pe o reţetă de ocolire a regulamentelor care a fost folosită cu succes în numeroase precedente. Tocmai de aceea funcţionarii de frunte ai ligii, funcţionari unşi cu toate alifiile şi fel de fel de avantaje, au semnat şi au parafat respectivele transferuri fără nici o apăsare. Legitimarea pe sub mână a celor doi fotbalişti a căpătat particularitate de caz abia în momentul în care informaţia "de uz intern" le-a fost livrată timişorenilor pentru ca aceştia să întoarcă în favoarea lor, la masa verde, rezultatul meciului cu Rapidul. Comisiile ligii au desăvârşit opera prin trecerea în şomaj a fotbaliştilor şi îmbogăţirea Timişoarei cu încă trei puncte în clasament. Am fi putut să-i bănuim pe justiţiarii fotbalului de bună- credinţă. Dar, câtă vreme ei nu au făcut nici un fel de referire la autorii de fapt ai legitimării presupus frauduloase, prezumţia dreptei judecăţi nu mai are nici un temei.

Momentul în care liga lui Dragomir i-a cadorisit pe timişoreni cu trei puncte era foarte important. Politehnica primea un sprijin deloc neglijabil în concurenţa cu celelalte pretendente la titlu într-o perioadă în care clasamentul era încordat drăceşte. Motiv pentru care Borcea, Becali, Porumboiu, Copos şi alţi corifei ai fotbalului au sărit la gâtul lui Dragomir. Rezultatele înregistrate în utimele etape au lucrat, la soartă, în favoarea preşedintelui LPF. Timişoara a pierdut în meciurile cu Internaţional şi Ceahlăul patru puncte şi nu mai ameninţă cu acelaşi tupeu caşcavalul ligii campionilor. Nici Rapidul nu s-ar mai scoate cine ştie ce dacă ar primi înapoi punctele pierdute la masa verde. Practic, prin dispariţia mizei, scandalul dintre Dragomir şi cei câţiva importanţi patroni de cluburi putea să se stingă. Numai că, la supărare, greii sistemului s-au dat în vileag. Au slobozit în public acuze grele, de-alea care de obicei sunt ţinute la mare fereală. Gigi Becali a vorbit de puşcărie şi despre faptul că tortul de la Iancu poate să prindă, în timp, gust de turtoi. Dumitru Dragomir a băgat la şantaj promisiunea redeschiderii valizei de la Cluj. Şi mai insi­nuează el un posibil blat între Becali şi Copos, între Steaua şi Rapid. O lume minunată!

O lume în care se va pune batista pe ţambal cu o mare neruşinare. O lume pe care doar intervenţia serioasă şi energică a parchetarilor o mai poate drege.

×
Subiecte în articol: editorial