x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Titi, confidentul doamnelor

Titi, confidentul doamnelor

22 Apr 2005   •   00:00

Fiecare barbat e un mister, dar Titi e zilnic alt mister, dupa cum e si femeia cu care-i vazut.

Barbatii se intreaba ce-o fi avand in plus Titi, ca umbla cu atatea femei, desi la oameni ca Titi, care nu se fixeaza, mai potrivit ar fi intrebarea ce-i la ei in minus. La Titi, minusul consta in faptul ca aproape tot ce se petrece intre el si nenumaratele femei care-l ingaduie in preajma lor, intr-un chip mai mult decat intim, e ca de la femeie la femeie. Cu femeile, Titi nu discuta ca orice barbat despre treburile sale masculine, ci despre rujuri, sutiene, rochii, chiloti, pantofi si ciorapi. E atat de intim Titi cu femeile, ca nici nu mai conteaza de ce natura e intimitatea. Femeile se culca, atunci cand o fac si daca o fac, cu Titi nu fiindca ar fi moarte dupa el, ci pentru a i se plange unui confident perfect de ingratitudinea sotilor si a amantilor. Titi nu da sfaturi, dar e ca si cosul de gunoi din memoria computerelor: arunci de toate acolo, iar daca nu te repezi sa duci cosul la lada, gasesti in el la o adica tot ce in momente de graba sau de confuzie a mintii ai vrut sa lepezi. Titi tine minte absolut tot ce i s-au destainuit lui femeile. Si nu arata c-ar tine minte decat daca ii umbla prin memorie aceleasi femei, cautand ce au depozitat sau au aruncat ele acolo.

Fiind mereu in apropierea unei femei, e greu de spus in ce consta masculinitatea lui Titi. Nu pare relevant ca e vanos si paros, nici ca fumeaza, naduseste, bea si are o voce virila de bariton vesnic ragusit. Ce conteaza e ca nu zice nimeni "Uite-l pe Titi cu o femeie", ci "Uite o femeie cu Titi". De unde si ideea ca femeile il au pe Titi si nu ca Titi are femei. E ca intr-un harem invers, unde stapanul e stapanitul, bun doar sa le asculte femeilor aventurile cu eunucii si cu paznicii.

Toate astea n-ar fi posibile daca Titi n-ar avea un talent numai al lui. Talentul lui Titi e providential pentru femei. El stie cel mai bine ce i se potriveste doamnei ca sa fie remarcata de barbati. Daca Titi spune "Parfumul asta nu-i pentru tine" sau "Tie-ti vine bine numai cu chilotei violeti", e sfant. Nu sunt sfaturi de modist, fiindca modistii nu au niciodata aerul profund responsabil pentru ceea ce spun ca al lui Titi.

Nimeni nu se intreaba cand o sa se insoare Titi, fiindca nu s-a nascut inca femeia care sa-l poata umple de griji macar cat il umplu Gina, Lili, Fifi, Miti, Cati, Didi, Lulu, Sisi, Riri, Bibi, Nini, Vivi, Mimi si toate celelalte ale caror nume sunt strict de patru litere. Aici e probabil taina lui Titi, ca la orice nume de femeie cu mai mult sau mai putin de patru litere zice, incordandu-si privirea a gandire lunga si grea: "Nu cunosc".

Iar cand spune Titi "Nu cunosc" e ca si cum ar spune "Nu exista".

×
Subiecte în articol: editorial titi