x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Trădare la Băicoi

Trădare la Băicoi

de Razvan Barbulescu    |    07 Iun 2012   •   14:06

Navodari, marti spre seara. Stare de bine. Mare blanda. Briza. Primul pumn a venit dupa un manca-mi-ai sI a unei scatoalce de neam prost. Al doilea pumn a venit fulgerator, ca un atac legat, cum se spune in box. In cateva secunde, incaierarea a cuprins toti participantii ingramaditi sub un banner generos. Un ins indesat i-a zis altuia, bai, starpitura, tu stii, ba, pentru ce lupta partidul meuA...Ba, hai c-as fi curios sa aflu ce vrea rahatul tau de partid...i-a raspuns pipernicitul. Uite colo, benarul de pe stalp, l-a indemnat indesatul: 'Impreuna pentru o viata mai buna'. Starpitura s-a uitat in sus sI buf, a luat una in plex. L-a indoit.

Apoi totul a mers ca uns. Cel mai rau a iesit un pensionar apolitic, care a vrut sa desparta treizeci de simpatizanti. L-au trosnit toti. I-au mutat nasul si i-au luat vederea fiindca il umplusera de sange.

Mangalia, imprejurare politica asemanatoare. Urlete, injuraturi. O baba zbiera ca scoasa din minti: sa vina militiaaa! A venit. Jandarmii s-au bagat la mijloc sI au luat pumni organizat de la ambele partide. Un politist a fost muscat sI SMURD - ul l-a dus la antirabic. Baba pacifista stransese lumea in jur, nu I se parea moral sa fii snopit in campanie ca oamenii vrea libertate sI ca politia a intervenit necorespunzator, 'de aia s-a sI ajuns la muscaturi'. Despre politistul muscat, un tip in slapi, dubios de bronzat dupa atatea ploi opina ca 'in democratie nu musti, o stiu din Italia, de la unul destept, Curtio Bonaparte... a scris ceva despre tehnica loviturilor de stat...'

La Baicoi, s-a strigat in gura mare ca masele face istoria. Cel mai tare, un tip chel, cu alura de ospatar. Ai lui s-au enervat, au tras de el sa-l coboare de pe gard, strigand, boule, ne faci de ras in fata electoratului. SI, dintr-o data chelul a prins a urla 'Tradaaaarrrreee...tradare la Baicoi! ...am sa sun la centru nenorocitilor...'. Potolit, dupa ce i-a dat nevasta-sa un distonocalm, ne-a soptit ca inca ii tremura inima si-i clantane dintii. Mai avea doi. Ne-a zis ca un neam de-al lui, Sumudica de la Brasov, i-a strigat unuia 'di ci dai, mai, esti naspa, gunoi si poponar', sI au sters cu el pe jos. 'Dom'le, sa bati, nu zic nu, o faci pentru partid, dar fa-o, ba, responsabil, nu ma umpli da sange doar asa, ca nu-mi suporti ideile politice...'.
In Balcestii de Valcea politistii au notat ca s-a produs o altercatie intre doua persoane, incaierate politic de la 'pixuri, pliante sI alte obiecte din aceeasi categorie', finalizata barbateste cu 'un traumatism facial deschis'.

×