x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Traian Basescu a intors mingea!

Traian Basescu a intors mingea!

de Ion Cristoiu    |    26 Noi 2005   •   00:00

Replicii date de grupul Tariceanu-Patriciu trebuia sa-i corespunda un gest menit a dovedi ca presedintele ramane in continuare de neclintit in urmarirea scopurilor.

Replicii date de grupul Tariceanu-Patriciu trebuia sa-i corespunda un gest menit a dovedi ca presedintele ramane in continuare de neclintit in urmarirea scopurilor. Drept pentru care, in plina contestare a Comunitatii Nationale de Informatii, a mai facut un pas pe calea implementarii acestei institutii. Numindu-l pe Sergiu Medar consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala. Altfel spus, desemnand deja pe seful CNI. Vineri, 25 noiembrie 2005, Administratia Prezidentiala ne-a comunicat ca Sergiu Medar a fost numit consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala.
Potrivit Hotararii CSAT din 18 noiembrie 2005, consilierul prezidential pentru aparare si securitate nationala va conduce Comunitatea Nationala de Informatii.
Hotararea de infiintare a CNI a starnit un val de proteste la nivelul presei si al clasei politice.
Taraboiul e in plina desfasurare. Te-ai fi asteptat, in logica clasica a politicii, ca
Traian Basescu sa tina in stand-by concretizarea Hotararii.
Prin semnarea Decretului de numire a lui Sergiu Medar, Traian Basescu a contrazis aceasta logica.
De ce?

O posibila explicatie o dau intamplarile din ultimul timp. Traian Basescu s-a aflat in aceste zile sub tirul a doua atacuri:
1. dinspre Emil Constantinescu.
2. dinspre Mugur Ciuvica.
Emil Constantinescu l-a acuzat pe Traian Basescu de a fi apartinut, inainte de 1989, unui Serviciu secret al Romaniei. Dosarul actualului presedinte s-ar afla in custodia Directiei Generale de Informatii a Apararii. Sergiu Medar a fost insa seful Directiei de Informatii Militare mai intai, si seful Directiei Generale de Informatii a Apararii mai apoi.
O posibila explicatie a semnarii Decretului acum ar fi, asadar, nevoia de a lua masuri pentru ca intreprinderea lui Emil Constantinescu sa fie blocata. Omul care ar putea da seama de mult invocatul Dosar a fost adus la Cotroceni. Langa Traian Basescu!

Mugur Ciuvica a dat publicitatii joi, 24 noiembrie 2005, o inregistrare audio din 1999 cu declaratii ale lui Traian Basescu, la vremea respectiva ministru in Guvernul Radu Vasile, fata de arestarea unui prefect PD.
Nu stim care au fost adevaratele ratiuni ale actiunii lui Mugur Ciuvica. Nu-i exclus sa fi fost vorba de o reactie a unui apropiat al lui Emil Constantinescu la atacul virulent prezidential din seara de miercuri, 23 noiembrie 2005, la revenirea din Franta.
Sigur e insa ca Traian Basescu a perceput dezvaluirile lui Mugur Ciuvica drept o replica data domniei sale in scandalul "telefonului portocaliu".

In august 2005, campania de presa impotriva Elenei Udrea a fost primita de catre Traian Basescu drept o replica la acuzatiile aduse de domnia sa privind grupurile de interese din jurul Guvernului Tariceanu. Ceva in genul: tu vorbesti de grupuri de interese?! Mai bine te-ai uita in ograda ta, unde sunt si actioneaza grupuri de interese avand drept Cal Troian pe Elena Udrea! Drept raspuns, Traian Basescu renunta la consiliera sa. Nu insa fara a pregati o contrareplica devastatoare. La emisiunea Zig-Zag cu Ion Cristoiu de pe Antena 3, Elena Udrea dezvaluie ca premierul Cacalin Popescu Tariceanu il sunase pe procurorul general Ilie Botos, in dimineata lui 27 mai 2005, pentru a se interesa de retinerea amicului sau Dinu Patriciu. Scandalul a afectat grav imaginea lui Calin Popescu Tariceanu.

Dezvalurile lui Mugur Ciuvica au fost percepute nu numai de Cotroceni, dar si de opinia publica drept un moment asemanator celui din august 2005. Grupul Tariceanu-Patriciu i-au intors lui Traian Basescu mingea otravita. Ceva in genul: tu vorbesti de interventii incorecte in mersul Justitiei?! Mai bine ti-ai aminti ca si tu, in 1999, ai procedat la fel cand un amic politic a fost arestat!

Traian Basescu stie ca puterea sa se intemeiaza pe imaginea de om care nu se lasa intimidat de loviturile adversarilor. Replicii date de grupul Tariceanu-Patriciu trebuia sa-i corespunda un gest menit a dovedi ca presedintele ramane in continuare de neclintit in urmarirea scopurilor. Drept pentru care, in plina contestare a Comunitatii Nationale de Informatii, a mai facut un pas pe calea implementarii acestei institutii. Numindu-l pe Sergiu Medar consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala. Altfel spus, desemnand deja pe seful CNI.
Traian Basescu a intors din nou mingea in terenul gruparii Tariceanu-Patriciu.
Asteptam cu legitima curiozitate de spectatori continuarea meciului!
×