x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Traian Băsescu, ipocrit și plastograf!

Traian Băsescu, ipocrit și plastograf!

de Serban Cionoff    |    28 Iul 2018   •   16:25
Traian Băsescu, ipocrit și plastograf!

A fost de-ajuns o absolut nefericită zicere a ministrului agriculturii, Petre Daea- pe care, din motive lesne de înțeles, nu mai vreau să o reproduc, pentru ca Amiralul Dezastrului Național, Traian Băsescu, să se mai erijeze încă o dată pe post de campion al puritanismului moral-politic și al gândirii elevate, strigând cât l-au ținut bojogii: „Marș afară din Guvernul României, clovn nenorocit!”

Să fim bine înțeleși, nu există nici-o scuză pentru faptul că ministrul Petre Daea și-a dat drumul la gură după cum i-a venit, în loc să se fi gândit  la cât de multă durere și revoltă pot stârni vorbele sale mai mult decât nesăbuite. Situație în care, cu toată stima pentru ceea ce efectiv domnia sa face, în mod efectiv și salutar, pentru relansarea agriculturii românești, îmi pun și eu, ca tot omul întrebarea: oare la ministerul pe care îl păstorește domnia sa, există și un consilier pe probleme de comunicare publică? Și dacă există, pe acesta îl mai și consultă domnul ministru, mai ales atunci când are de gând să se pronunțe în public asupra unor subiecte atât de sensibile și de grave?

 Dar nu pentru a îl scuza, aici și acum, pe ministrul Petre Daea scriu aceste rânduri ci pentru a îmi exprima sila și revolta față de asemenea mentalități și practici profund abjecte de a folosi ca pretext unele erori pur și simplu impardonabile, comise de către persoane aparținând taberei politice adverse pentru a poza în monitor absolut și infailibil, uitând- sau numai făcându-te că uiți!- că unul sau mai mulți co-militanți ai tăi au la activ expresii și atitudini de aceeași factură degradantă .Bașca faptul că, tu însuți, ai un foarte încărcat palmares în materie. La urma-urmelor, cui îi aparține expresia „țigancă împuțită”, cetățene Traian Băsescu?

 Am dat, desigur, un singur exemplu, dar dacă e nevoie suplimentez agenda, fiindcă, vorba aia, e de unde!...

Repet și întăresc, nu am în nici-un fel de gând să acord circumstanțe atenuante lui Petre Daea, dar nici nu pot să nu menționez faptul că pe cât de acerbul pe atât de subitul mentor de bune moravuri care se dă acum Traian Băsescu, nu a scos o vorbuliță atunci când succesorul său la Palatul din Dealul Cotrocenilor și, mai rău, continuatorul politicilor sale de dezbinare a românilor, Klaus Iohannis, a zis acele foarte urâte vorbe despre „înțelegerile secrete cu evreii” pe care le-ar fi făcut Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Asta cum s-ar putea numi: dublă măsură sau, mai rău, ipocrizie crasă?

 În aceeași logică perversă și nerușinată se mai înscrie și muțenia totală pe care s-a situat, tot Traian Băsescu, atunci când un lider local al partidului său de buzunar i-a numit pe pensionari „pomanagii care n-ar mai trebui să mai trăiască”. Sau a mai atârnat în balanță și faptul că numitul Leonida Belgher,  vicepreședinte al organizației Gorj a PMP, dădea dovadă de o macabră afinitate cu însăși directoarea FMI, Christine Lagarde? Cea care, după cum se știe, a declarat că „bătrânii trăiesc prea mult și aceasta este un risc pentru economia globală”. Altă afirmație revoltătoare față de care nu avem știință ca Traian Băsescu să se fi pronunțat în termeni categorici, necruțători. Prieteni știu de ce?!...

 Foarte adevărat, opinia publică și, în mod deosebit personalitățile mediului politic, au nu doar dreptul ci, în primul rând, obligația, de a sancționa cu maximă severitate, orice declarație sau manifestare de gravitatea celor mai sus menționate. Există, însă, o condiție sine qua non  și anume aceea de a fi tu însuți, cel care iei o asemenea atitudine, un om care să nu aibă la activ- dacă nu chiar pe conștiință!- asemenea fapte reprobabile și descalificante. Așa cum este, din enorm de multe motive, însuși Traian Băsescu! Acela care, pe lângă ipocrizie și cinism, dovedește, de data asta, că este și un plastograf de drept comun. Spun asta fiindcă, după cum ne aducem aminte, strigarea- „ieși afară din Guuvernul României, clovn nenorocit!”- pe care a slobozit-o el cu dedicație pentru Petre Daeea, nu face decât să reproducă, într-o versiune  revăzută și adăugită, lozinca :„Ieși afară, javră ordinară!”

Despre cine era, atunci, vorba în propoziție, cetățene Traian Băsescu?

×