x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ţuluş, la copcă

Ţuluş, la copcă

de Dan Constantin    |    22 Sep 2007   •   00:00

Pe timp de iarnă, pescarii impătimiţi se duc pe buza apei, dau cu dalta in podul de gheaţă şi... aşteptă să tragă vreun peştişor de nada lăsată pe copcă. Incotoşmăniţi in bulendre, cu votca la picior, pescarii de iarnă işi exercită plăcerea vănătorii visănd la marile capturi din vară. Sunt unii pe care gheaţa ii inghite, tribut pe care il plătesc cei care ameţesc tot privind in gaură sau care se incălzesc atăt de tare incăt se topeşte gheaţa sub ei.

Asta pare să fie şi situaţia atotputernicului, pănă mai ieri, procuror Ţuluş. Azi, pus pe lista de demiteri şi, mai grav, pe buza unei prăpăstii in care il va impinge ancheta penală cerută de ministrul Justiţiei.

Raportul de control care arată josnicia metodelor folosite de DNA pentru a răspunde pocnind din călcăie la ordinele Şefului cel Mare. Faptele echipei Ţuluş - Morar, acest grup nefast de la Cluj proţăpit in Parchet, sunt atăt de grave, incăt nu va fi de mirare să se implinească dorinţa maestrului Bolcaş - arestarea imediată a făptuitorului.

Ţuluş Doru s-a zburlit la presa care a publicat fragmente din raportul de control care il incrimina. Asta era problema lui şi a dlui Morar! Nu fondul problemei, ci ambalajul ei. Tipic pentru prostituţia in care se scaldă instituţia condusă de o nevinovată baschetbalistă pusă in post pe criteriile stabilite de Cotroceni.

Lupta anticorupţie pe care susţin că o duc cei din DNA, bătăndu-se cu cărămida in piept, se arată a fi un şir de abuzuri.
Aceste proceduri de tip stalinist nu ajută prea mult scopului declarat: in instanţe, probele cad ca popicele, iar procesele se incheie fără a avea corupţii ceruţi pe tavă de Bruxelles.

In schimb, Ţuluşii şi Morarii reuşesc să compromită nume importante aflate pe lista de indezirabili venită pe firul scurt din Deal.

Nastasiii şi Cristeştii aflaţi in aceeaşi horă a comenduirii joacă şi ei bătănd vărtos geamparalele de Basarabi. S-a incins rău pămăntul sub dansatori, şi tare mi-e teamă pentru ei că vom vedea in curănd scena spargerii gheţii sub pescarul care dă la copcă. Deja frigul a venit, şi alde Ţuluş pregătesc viermişorii, firul, dalta, şoşonii şi votca.
Â
Aşa să-i ajute Dumnezeu!

×
Subiecte în articol: editorial