x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale UDMR – patrioata română

UDMR – patrioata română

de Valentin Nicolau    |    18 Mar 2012   •   21:00

In aceste vremuri de restriste, cea mai infocata patrioata din Romania este UDMR. Mai mult, este cea care se ingrijeste nu doar de padurile, cultura, sa­na­ta­tea si undele radio romanesti, se in­gri­jes­te de unitatea natio­na­la! Asta pentru ca, in conditiile in care PDL era dispus sa-i dea orice, UDMR a cerut doar o bia­ta universitate de medicina, cu predare in limba maghiara. Ar fi putut ob­ti­ne Muntii Carpati si i-ar fi pri­mit cu bonus – Muntii Dobrogei, ca-s mai vechi. Ar fi putut cere apa Muresului si-ar fi primit si Du­narea, cu delta cu tot. Crivatul de-l cerea, se capatuia si cu briza marii. Chiar si o clona a Mioritei, acum de Pasti. Orice, raul, ramul…

Si UNPR ar da maxim, ca cine-o sa-i mai ia pe ei la guvernare si, in loc sa se intoarca in garnizoanele de unde au dezertat, mai bine ii face generali pe toti udemeristii, ca ce mai e sa fii azi gene­ral in Romania? Unul dintre cei foarte multi, cu pensiile taiate, si amestecat cu activistii de partid… Iar, daca UDMR s-ar rasti un pic mai tare, i-ar face chiar generali cu patru stele, cu cinci, cu cate stele ar vrea ei, liberi sa poarte ce tricolor vor si sa cante Desteapta-te, romane! pe muteste, dar, evident, pe muteste in maghiara.

La fel si grupul parlamentar al minoritatilor nationale ar da orice, ca nu dau de la ei. Ar fi dispusi sa se declare minoritari cu dubla cetatenie, turco-maghiara, ar­mea­no-maghiara, lipoveano-maghiara etc. Varujan Pambuccian ar explica telespectatorilor ecuatia guvernarii cu mai multi acoperiti, iar nevorbitorii de limba romana ar intelege perfect si-ar spune "Sa traiti!". Li s-ar parea perfect normal ca limba oficiala a dragii lor Romanii sa fie secuiasca.

Dar cel mai mult ar da Traian Basescu. Ar da rezerva lui de whisky pe un an, pe Nuti, ca deja il cam incurca, ar da o lege ca toti spionii romani sa fie agenti dubli, iar daca sunt deja, sa fie tripli s.a.m.d. Ar da in oricine, numai sa dispara perspectiva ca dupa Co­tro­ceni sa urmeze Jilava. Ar da si Marea Neagra – ca tot pute a votca si lui ii place maltul scotian, mai putin o singura dana in care sa dea cu cate un vapor cand i se pune pata pe chelie.

Asta e politica nationala! Orice coboara sub acest nivel se numeste nationalism desuet.

×
Subiecte în articol: editorial