x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Umilitorul drum al asistentei către ocnă

Umilitorul drum al asistentei către ocnă

de Victor Ciutacu    |    20 Sep 2010   •   00:00

Florentina Cârstea, asistenta de la Maternitatea Giuleşti care s-a nimerit să fie de serviciu în ziua tragică a incendiului ăla blestemat, continuă să fie privită de justiţie drept un pericol public. Mai exact, singurul pericol public în acest caz, unica persoană care ar putea influenţa martorii şi, pe cale de consecinţă, mersul anchetei. Ăia de la tehnic nu, mentenanţa nu, şeful secţiei nu, managerul spitalului nu, doar nenorocita-i periculoasă pentru liniştea monahală a societăţii aşezate.

I se leagă mandate de arestare şi i se resping pe bandă rulantă cereri de cercetare în stare de libertate. Făloasele noastre instanţe fac exerciţii de intransigentă cu o femeie care n-a umblat cu leucoplastul pe fire şi n-a băgat creionul de tensiune în prize, care nu are bani de avocaţi celebri, care nu poate stârni compasiunea televizată şi care, dacă ar fi lăsată în starea naturală a omului, cea de libertate, mi-e greu să cred că ar da peste cap cursul anchetei. Băi, nesimţiţilor, dacă nu vă ţin curelele să vă luaţi de gât cu cu bogaţii, nu vă risipiţi frustrările de neputinţă pe săraci. Demonstraţi voi că asistenta-i criminală şi o să putrezească la ocna de sare. Dar mergeţi rapid până la capăt şi nu ne mai serviţi ţapi ispăşitori la proţap!

P.S. În paralel, Roberta, care face rost de cvorum pentru decizii cu impact direct asupra ordinii publice înmulţind în direct prezenţii cu doi, umblă liberă pe stradă.

×
Subiecte în articol: editorial