x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un cosmar cu desene animate

Un cosmar cu desene animate

de Dinu Olarasu    |    01 Oct 2005   •   00:00

Dihanii nenumarate bantuie viata noastra oricum agitata. Coruptie la nivel foarte inalt, criminalitate organizata beton, cohorte nesfarsite de infractori, capuse imense care au vlaguit tara in ultimii ani.

Institutiile publice, inzestrate cu tot ceea ce e nevoie pentru scoaterea adevarului la lumina, urla a neputinta. Se fac presiuni politice, se ameninta, se schimba figurile, vocile, abordarile, dar bezna si mizeria in care asteptam sporeste de la o zi la alta.

De parca toti am fi legati la maini si la picioare, de parca indrazneala si curajul au disparut de pe fata pamantului, de parca moralitatea si onoarea s-au sinucis, nu se aude decat un cor de tanguieli, de explicatii gaunoase. Vorbe si iarasi vorbe, praf aruncat in ochii populatiei, doar scandaluri de vodevil in primele pagini de ziar sau la televizor.

Apoi urmeaza analistii, interpretii in scenarii, ghicitorii in conspiratie si distribuitorii de solutii. Suntem locuitorii neinsemnati ai unui taram aflat in stapanirea balaurilor, demonilor si monstrilor.

Eu, uneori, ca sa pot prinde si ziua de maine, imi spun in gand ca e doar o gluma, doar un desen animat prin care cineva vrea sa ma sperie si s-o iau razna. Sau sa ma pun pe plans.

×
Subiecte în articol: editorial